LIFESTYLE 22 octombrie 2015

La ce aţi renunţa mai uşor: la maşină sau la telefon?

de Covasna Media | 584 vizualizări

Un studiu recent ne arată încă o dată importanţa din ce în ce mai mare pe care o au telefoanele inteligente.

Realizat pe un eşantion de 1.200 de persoane din patru ţări diferite: Germania, Danemarca, Statele Unite şi China, studiul scoate la iveală faptul că, în ţările respective, maşinile devin mai puţin importante decât un smartphone.

Conform Computer World, aproximativ 30% au răspuns că ar renunţa mai degrabă la maşină decât la smartphone. De asemenea, 37% dintre posesorii de autovehicule susţin că ar putea renunţa pur şi simplu la maşină sau ar putea să se descurce fără ea.

Aceste cifre nu arată însă că maşinile ar în­ceta să mai fie folosite într-un viitor apropiat, acestea fiind în continuare cel mai folosit mijloc de transport în scop personal.

„Având în vedere că smartphone-uri au devenit disponibile de doar 10 ani, ne aşteptăm ca procentul de persoane care le preţuiesc mai mult decât maşina personală să crească rapid şi în mod semnificativ. În studiul nostru, trei la sută se aşteaptă să mai deţină o maşină mai puţin de un an, iar alţi 17 la sută vor renunţa la maşină în următorii cinci ani. Acest lucru poate sugera că 20 la sută din piaţă ar putea fi deschisă pentru modele alternative de servicii în următorii cinci ani. Dacă extindeţi perioada la următorii 10 ani, 29 la sută din piaţă ar putea fi gata pentru a face o astfel de schimbare”, scriu autorii studiului.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.