SPORT 25 octombrie 2015

Krisztian Tompa s-a impus la Sfântu Gheorghe în ultima etapă Motocros Cup a sezonului!

de Covasna Media | 692 vizualizări

Vremea rece nu i-a ţinut pe spectatori departe de circuitul Şugaş Băi, acolo unde sâmbătă a avut loc ultima etapă din acest an a Motocros Cup. Deşi spune că pentru el motocrosul s-a transformat într-un hobby, renunţând la a mai face performanţă, aşa cum a demonstrat că este capabil în campionatul german ADAC MX Masters, George Cabal (Vectra Zărneşti) s-a impus fără probleme la clasa MX1, fiind urmat de un Adrian Răduţă (Top Cross TCS) care a făcut o cursă în care nu şi-a asumat riscuri. Podiumul celei mai puternice clase a fost completat de Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina).

Cel mai rapid pilot la clasa MX2 Juniori a fost „eroul local” Krisztian Tompa (Sugaş Sfântu Gheorghe), bătălia pentru locul doi fiind disputată de Alex Roşu şi Ionuţ Corbea, amândoi legitimaţi la clubul Top Cross TCS. Presat de Ionuţ până în ultimul tur al manşei doi, spre deliciul publicului, Alex a găsit resurse pentru a-şi apăra poziţia, urcând pe a doua treaptă a podiumului.

Poate cea mai interesantă evoluţie a unui pilot s-a înregistrat însă la clasa MX65, acolo unde Zoltan Ordog (Dementor Racing) a făcut ca publicul să izbucnească în urale. Plecat în ambele manşe din spate, „micuţul Zoli”, aşa cum este alintat de fanii acestui sport, a făcut de fiecare dată câte o cursă de recuperare, în care a abordat cu mult curaj şi cele mai dificile sărituri, depăşindu-i spectaculos pe Aida Cojanu (Vectra Zărneşti) şi pe Eross Koppany (Steaua GTH). După ce anul trecut, Zoli a rupt efectiv în două motocicletă sa de concurs, iată că a venit vremea ca el să urce pe prima treaptă a podiumului. Şi nu a făcut-o oricând, ci chiar în ziua în care şi-a serbat a noua aniversare! De notat că foarte tânărul sportiv are deja cinci ani de experienţă la curse şi câte două titluri de campion şi vicecampion naţional la supermoto!

Tot despre pasiune este vorba şi la clasele MX Amatori şi MX Veterani, acolo unde Kinda Geza (Csiki Enduro & MX), ocupantul locului doi la MX2, a făcut o frumoasă cursă de recuperare în prima manşă, după o uşoară căzătura într-un ambuteiaj imediat după start. Ciucanul a venit la Sfântu Gheorghe direct din Austria, de pe înălţimile gheţarului Hintertux, acolo unde se afla într-un cantonament cu lotul naţional de snowboard. Okos Zsolt (Csiki Enduro & MX), ocupantul locului trei a reuşit să termine cursa chiar şi cu o claviculă ruptă, întorcându-se de la spital pentru a urca pe podium. Iar pe prima treaptă a podiumului la MX2 Amatori a urcat tot un rider de la Csiki Enduro & MX, este vorba despre Gerczuj Nandor. Şi pentru ca bucuria să fie completă pentru sportivii din Miercurea Ciuc, care ne arată că indiferent dacă este vorba despre două roţi, motorizate sau nu sau chiar despre snowboarding, talentul de care dau dovadă e apreciabil, clasa MX Veterani a fost câştigată de un alt sportiv Csiki Enduro & MX, Fazakas Zoltan.

Puţini sunt amatorii care se încumetă să alerge cu motociclete de 450 cmc (împărţirea amatorilor în clasele MX1 şi MX2 a fost decisă de organizatori Motocros Cup pentru a recunoaşte meritele a cât mai multor sportivi), iar dintre aceştia, cel mai rapid s-a dovedit a fi Marcel Vişoiu, de la Lido Câmpina. La clasa MX85, Andrei Poponut (Top Cross TCS) a câştigat fără probleme, dar mai important, evoluţia i-a fost apreciată de antrenorul său, Adrian Răduţă, tânărul pilot din Târgu Mureş arătând că are viteza pentru a trece la pilotajul unei motociclete de 125 cmc, ceea ce se v-a întâmpla de anul viitor.

Nu în ultimul rând, cei trei sportivi de la clasa mică, MX 50, Szasz Marton, Maya Cojanu (Vectra Zărneşti) şi Răzvan Teodorescu (Dementor Racing) au avut de înfruntat un circuit mai dificil la Sfântu Gheorghe, din cauza diferenţei de nivel de pe fiecare tură, concurând însă fără probleme. Chiar dacă micuţii au mers grupaţi şi depăşirile nu au lipsit, câştigătorul poate fi doar unul, iar acesta este Marton Szasz.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.