ACTUALITATE 3 noiembrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 347 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 26 octombrie - 2 noiembrie s-au prezentat un număr de 534 pacienți. În 120 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 19 (11 pacienți au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 62 (20 internați – 4 atacuri vascular-cerebrale); Urgenţe chirurgicale: 64 (12 internați); Urgenţe de medicină internă: 140 (21 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 125 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 110 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 37 (15 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 25 (22 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 77 (în 10 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 10 nașteri, 4 fete, respectiv 6 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD au fost primite 8 victime de accidente rutiere. Dintre acestea patru au necesitat internare, respectiv transfer la altă instituție de grad superior. Cel mai tânăr, un băiat de 15 ani din Aita Seacă, se află momentan la secția chirurgie în stare relativ bună, cu policontuzii și plăgi. O femeie de 42 de ani din Sfântu Gheorghe a fost transferată la Brașov, secția neurochirurgie, iar celelalte două victime, o femeie de 61 ani, respectiv un bărbat de 89 de ani au fost internaţi la secția de ortopedie, respectiv chirurgie în urma politraumatismelor suferite. Restul celor prezentați au putut părăsi spitalul, după tratamentul de la secția UPU-SMURD.

Un număr total de 10 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În niciun caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 12 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Trei dintre acestea au fost internate, ori transferate la alte instituții. O femeie de 39 de ani din Sfântu Gheorghe a fost transferată la secția neurochirurgie din Brașov, prezentând traumatisme craniene severe. Un bărbat de 26 de ani tot din Sfântu Gheorghe se află internat la secția chirurgie, prezentându-se printre altele și cu o plagă înjunghiată la nivelul toracelui, pe lângă alte leziuni. O altă persoană înjunghiată, un bărbat de 38 ani a ajuns tot săptămâna trecută la spital în stare avansată de ebrietate, însă el a refuzat internarea. Un alt bărbat de 32 de ani din Sânzieni a ajuns la secția UPU-SMURD după 12 ore cu policontuzii, fracturi multiple. Aceasta a fost internat la secția ortopedie. Un tânăr de 21 de ani din Zagon la rândul lui a fost adus la secția UPU-SMURD prezentând plăgi la nivelul feței, fiind internat la secția ORL.

Trei persoane au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Toți – bărbați de 18, 37 și 51 de ani – au recurs la indigestie voluntară de medicamente. Doi au ajuns la secția UPU-SMURD în stare avansată de ebrietate. Momentan se află internați la secția psihiatrie.

În afară de cele prezentate mai sus, două persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.