ACTUALITATE 5 noiembrie 2015

Două șarete vor plimba oaspeții castelului din Olteni

de Sever Ioan Miu | 2219 vizualizări

Două șarete cu cai vor plimba turiștii la castelul Olteni din comuna Bodoc. Atelajele, ca și harnașamentul pentru doi cai și o mașină de îmbunătățit pajiștea au fost achiziționate de către asociația Agro-SIC, din care face parte și Consiliul Județean (CJ) Covasna. Costul total al acestor investiții este de 22.000 de euro.

Prezent, luni la evenimentul de prezentare a atelajelor, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, ne-a reamintit că la Olteni prioritatea numărul unu este mutarea în siguranță a Şcolii speciale și a căminului pentru elevii acesteia. Odată ce instituțiile și copiii vor fi mutați la Sfântu Gheorghe, proprietarii castelului Mikó din Olteni, Primăria Bodoc și CJ, vor să dezvolte turismul în zonă. „Avem un concept de agroturism legat de castel și de baza de tratament de pe râul Olt. Iar Consiliul Local Boboc are opt hectare unde vrem să înființăm o pistă pentru sporturi ecvestre”, a declarat Tamás Sándor.

La eveniment s-a aflat și primarul comunei Bodoc, Fodor István. „Am avut mulți turiști care au vrut să meargă la o plimbare cu caii, dar nu au avut cu ce. Acum, dacă am cumpărat șaretele, harnașamentul și avem și animalele, cum ați relatat în ziar, așteptăm turiștii să vină, putem să îi plimbăm cu șareta, iar iarna să îi așteptăm cu un vin fiert”, a declarat, zâmbitor, primarul. În prezent, în comună pot fi cazați peste 20 de turiști, la o pensiune din Olteni și la Primărie, iar alte spații de cazare vor fi disponibile odată ce castelul Mikó va fi renovat.

Asociația Agro-SIC a fost înființată de CJ și mai multe comune din județ, cu trei ani în urmă, pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale. În prezent, în asociație sunt membre administrații locale din 11 comune. În Ozun, cu banii asociației s-a construit un sistem de irigații, iar pentru comuna Malnaș s-a achiziționat un storcător de legume.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vladarean, 5 noiembrie 2015
aia nu i sareta ci trasura de agrement si castelul este conac
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.