ACTUALITATE 8 noiembrie 2015

Colegiul Național „Mihai Viteazul” a aniversat 25 de ani de când își poartă numele

de Mirela Cara Dragu | 593 vizualizări

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a aniversat vineri 25 de ani de când a primit numele sub care este cunoscut în prezent. Pentru a marca momentul așa cum se cuvine, direcțiunea Colegiului a organizat un eveniment la care au fost invitați să participe atât profesorii care activează în prezent la catedrele CNMV, cât și foști profesori, actualmente pensionați, care au primit diplome de recunoaștere a activității desfășurate de-a lungul vieții în cadrul colegiului. De asemenea, în amintirea profesorilor care nu mai sunt în viață a fost păstrat un moment de reculegere.

Pe lângă cadrele didactice, la sărbătoarea unuia dintre cele mai apreciate licee din județ au participat și autorități locale precum prefectul Sebastian Cucu, subprefectul Necolae Radocea, administratorul public Czimbalmos Kozma Csaba, consilierul juridic Szilágyi János, președinta Fundației „Mihai Viteazul, Maria Peligrad, precum și fondatoarea acesteia, Stela Buda, inspectorul general școlar Kiss Imre, inspectorul general adjunct Marcela Ștefu, preotul Sebastian Pârvu etc.

Participanții la eveniment s-au bucurat de momente artistice realizate de elevi talentați care au cântat deopotrivă șlagăre celebre și melodii de muzică populară sau au creat o atmosferă caldă de festivitate prin acordurile line ale clapelor de pian.

Evenimentul de vineri a încheiat o serie de manifestări care s-a desfășurat pe întreg parcursul săptămânii precedente cu același scop aniversar. Între acestea, pot fi menționate parteneriatul educaţional „Împreună sub semnul muzicii şi al poeziei” – concurs „Şcoala ieri şi azi!”, lansarea ediţiei jubiliare a revistei proiectului „Arhangheli în toamnă – Colegiul la împlinirea a 25 de ani de existenţă sub acest nume!” sau concursul de desene şi expoziţie „Şcoala noastră în sărbătoare la 25 ani”.

„Îmi propun de fiecare dată când vin la „Mihai Viteazul” să nu tratez evenimentul din punct de vedere personal, dar îmi este foarte greu. Intrând în sală și întâlnindu-mă cu foștii mei profesori singurul gând care îmi trece prin cap era să nu mă scoată cineva la tablă”, a spus prefectul Sebastian Cucu, amintindu-și de unul dintre profesorii săi care printr-o singură replică l-a ajutat să facă lucrurile repede și bine, dar mai ales la timp și cu simțul răspunderii. „Dascălul are și această menire și cred că „Mihai Viteazul” a avut de-a lungul timpului astfel de dascăli, care pe lângă faptul că predau geografie, matematică și toate cele, îi învaţă pe copii şi cum trebuie să fie în viață”, a mai punctat prefectul, al cărui discurs a fost urmat și de altele la fel de emoționante și pline de respect față de activitatea pe care o desfăşoară și au desfășurat-o în timp cadrele didactice de la CNMV.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.