ACTUALITATE 12 noiembrie 2015

Se construieşte Grădiniţă în Floroaia Mică

de Covasna Media | 648 vizualizări

Primăria din Întorsura Buzăului anunţă că aproximativ 100 de copii din zona străzii Aviatorului vor beneficia de Grădiniţa din Floroaia Mică, aflată în plin proces de construcţie.

„Grădiniţa va avea două săli de clasă şi o sală de festivităţi. De acestea vor beneficia aproximativ 100 de copii care locuiesc în zona străzii Aviatorului. Va fi un proiect frumos. S-a turnat fundaţia şi s-a descărcat cărămida. Anul acesta ar trebui să se finalizeze proiectul”, a declarat primarul Leca Băncilă.

Potrivit autorităţilor, suma investită în acest proiect ajunge la 400.000 de euro. Din bugetul local vor fi depuşi 70.000 de euro, restul de bani provenind dintr-un program internaţional de finanţare.

„Este nevoie de spaţiu pentru că populaţia şcolară este în creştere. În prezent, la Grădiniţa din Floroaia Mică avem 60 de copii în două grupe, iar spaţiul nu este suficient. Fiecare sală de clasă a fost împărţită în două, astfel încât să avem loc cu toţii. Nu este nici încălzire în toate sălile de clasă, iar în perioada iernii trebuie să se stea cu uşile deschise. Pe de altă parte, este vorba şi de confort. Acum nu putem oferi copiilor confortul pe care l-ar avea într-o clădire nouă. Prin urmare e binevenită toată construcţia, atât pentru cei de la grădiniţă, cât şi pentru cei de la şcoala din Floroaia Mică, în ideea în care mutarea copiilor de grădiniţă în noul spaţiu va genera şi spaţiu suficient pentru şcolari”, a spus Adela Stroie, directoarea Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, de care aparţine şi Şcoala de la Floroaia Mică.

(Iulia Drăghici)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.