ACTUALITATE 16 noiembrie 2015

Parcarea cu plată, extinsă în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1289 vizualizări

În Sfântu Gheorghe, sistemul de parcare cu plată din centrul orașului a fost extins acum o lună, și s-a continuat creșterea numărului locurilor de parcare din cartierele de blocuri. Aproape 1.000 de locatari au primit locuri de parcare în cartiere, iar în zilele de 9 și 12 noiembrie au mai avut loc noi licitații, în centrul orașului solicitând abonamente cu reducere un număr de 169 de persoane. Angajații Poliției Locale verifică, în permanență, dacă conducătorii auto achiziționează tichete de parcare în centrul orașului, iar în cazurile în care nu se văd aceste tichete pe bordurile autoturismelor, se aplică amenzi.

Au continuat licitațiile pentru locurile de parcare

Începând cu luna iunie, prin licitațiile organizate, aproape 1.000 de oameni au primit locuri de parcare în cartierele orașului. Prețul de bază este de 150 lei+TVA/an, la care se mai adaugă preţurile licitațiilor individuale. Chiria pe anul viitor trebuie achitată până la data de 15 decembrie.

Săptămâna trecută au continuat licitațiile, acestea având loc luni, 9 noiembrie și joi, 12 noiembrie. La licitația care a avut loc luni, au fost invitați de către municipalitate locuitorii din centrul orașului, iar la cea din 12 noiembrie au participat locuitorii din Cartierele Ciucului și Oltului. Regulamentele licitațiilor au putut fi citite de către cei interesați pe afișele de pe ușile de intrare în blocuri, la asociațiile de proprietari, cât și pe site-ul Primăriei (http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro).

Cetățenii orașului pot lua cu chirie locuri de parcare în baza H.C.L.327/2014. Hotărârea poate fi găsită pe site-ul Primăriei.

Parcarea în centru

În centrul orașului, parcarea este cu plată. Tichete de parcare se pot achiziționa utilizând automatele montate pe străzi. Au existat defecte minore în sistem, dar acestea s-au rezolvat deja, iar în cazul în care se mai întâmplă ca automatele să nu funcționeze, pentru acea perioadă nu se stabilesc amenzi.

În zilele de sâmbătă, duminică și în zilele de sărbătoare, parcarea este gratuită. În zilele săptămânii, în intervalul orar 8,30 – 16,30, prețul este de 2 lei/oră. În parcarea din fața pieței de zarzavaturi, parcarea este de 1 leu/oră. Automatele de parcare funcționează cu monezi de 10 și 50 de bani, și cu bancnote de 1 și 5 lei. Automatele nu dau rest.

Riveranii din zonele cu parcări cu plată pot solicita abonamente de parcare cu reducere. Aceste abonamente cu rabat sunt valabile și pentru angajații instituțiilor și firmelor aflate în apropierea parcărilor cu plată. Cu acest abonament nu există rezervare de locuri.

Cei interesați pot solicita adeverința necesară pentru utilizarea cu rabat a parcărilor cu plată de la Direcția Finanțelor Publice (strada Oltului, nr.2). Documente necesare persoanelor fizice: act de identitate, carnet de conducere – în original și copie, iar angajații instituțiilor și firmelor trebuie să solicite adeverință de la locul de muncă.

Până acum au fost încheiate 169 de contracte pentru abonamente preferențiale, dintre acestea 5 au fost valabile pentru o săptămână, 5 pentru două luni, iar celelalte au fost solicitate pentru o lună. Abonamentele preferențiale sunt valabile pentru acest an, iar pentru contractele de anul viitor, se va decide printr-o nouă hotărâre.

Prețul abonamentelor preferențiale se schimbă în funcție de locație și perioada de valabilitate: pentru o săptămână, prețul variază între 12,5 lei până la 15 lei, iar pentru o lună, între 35 și 50 de lei.

Poliția Locală verifică în permanență mașinile din parcări, iar în cazul în care nu sunt puse tichetele într-un loc vizibil (de preferință, aceste tichete trebuie puse pe bord, deasupra volanului, sau eventual într-un alt loc vizibil prin parbriz), sau acestea lipsesc, se aplică amenzi.

În perioada 19 octombrie – 5 noiembrie au fost scrise 264 de Procese Verbale de contravenție, valoarea acestora fiind de 26.000 lei, – au declarat cei de la Poliția Locală. Valoarea minimă a amenzilor este de 100 lei, dar dacă plata se realizează în primele 48 de ore, trebuie achitat jumătate din cuantumul amenzii, deci 50 de lei.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
adi, 17 noiembrie 2015
Pana la faza cu parcările am crezut ca avem primar vun. Mare greseala.
R, 17 noiembrie 2015
lumea prefera sa iasa in centru dupa 16:30 si e o ingramadeala ca intr-o metrolpola
R, 17 noiembrie 2015
si sint goale pe jumatate
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.