ACTUALITATE 16 noiembrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 468 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 9-16 noiembrie s-au prezentat un număr de 551 pacienți. În 121 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 33 (16 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 52 (11 internați – 3 pentru atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 53 (9 internați); Urgenţe de medicină internă: 144 (17 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 108 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 99 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 59 (11 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 47 (39 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 64 (în 9 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 19 nașteri, 11 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD au fost primită o victimă de accident rutier. Bărbatul de 32 de ani a fost internat la secţia ortopedie.

Un număr total de 15 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută două persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Un bărbat de 33 de ani a fost înjunghiat la nivelul toracelui, dar nu a fost necesară internarea, iar a doua victimă o femeie de 82 de ani a suferit severe traumatisme craniene – ca urmare a unui conflict în familie – şi a fost transferată la secţia neurochirurgie din Braşov.

Patru persoane au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Toți – doi bărbați, respectiv două femei – au recurs la indigestie voluntară de medicamente. Momentan toţi se află internați la secția psihiatrie.

În afară de cele prezentate mai sus, o persoană s-a prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.