ACTUALITATE 18 noiembrie 2015

Seară cu muzică și poezie de Ziua Națională, la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 421 vizualizări

PianulcupoemeA4

La invitația Asociaţiei de Tineret „Ecou”, duminică 29 noiembrie, de la ora 19, la Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe, actrița Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupașcu susţin un spectacol eveniment de poezie şi muzică. Versurile unor poeţi ca Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Coşbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid se vor împleti cu armoniile imaginate de Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri, Saeed Sharifian sau Ioan Dobrinescu.

Spectacolul „Pianul cu poeme” va fi prezentat de Sebastian Crăciun – realizator Radio România Cultural.

Bilete sunt disponibile la voluntarii Ecou, la prețul de doar 10 lei, iar rezervări pot fi făcute la telefon 0753 431 421.

Protagoniști:

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucureşti din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europene a Institutelor de Artă din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrală Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul „Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – „Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – „Conversaţie după înmormântare”. Tot în 1995 debutează şi în film, în „Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, româneşti sau internaţionale. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în București, la Ateneul Roman, cât și în alte oraşe din România, iar în luna octombrie a anului 2014 a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice de la Palatul Mogoşoaia.

Pianista Ioana Maria Lupașcu începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Între 2001 și 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia și Turcia. Este o prezență constantă pe scene din Italia, România, Elveția, Belgia, Turcia și Spania. A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Jean Francois Antonioli (Elveţia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters ( Olanda). A colaborat cu instrumentiști precum Ladislau Petru Horvath, Romel & Victoria Joseph și Florin Paul. În Italia a fost corespondent al cotidianului Monitorul, iar în 2009 a lansat romanul autobiografic – „Prințul Baghetei”. În 2007 i-a apărut CD-ul „Live Piano Solo”, iar în 2009 CD-ul „Piano Recital”. În 2012 aduce ca inovație scenică alăturarea muzicii clasice dansului flamenco reprezentat de Lucas Molina, în spectacolul SEDUCCION. În 2014 colaborează cu contratenorul Cezar Ouatu și tot în 2014 ia naștere proiectul PianoTango. A realizat spectacole eveniment împreună cu mari personalități ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Daniela Nane, Marian Rîlea, Constantin Chiriac. Deseori este invitată în juriile concursurilor de pian. Din anul 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.