ACTUALITATE 19 noiembrie 2015

Elevii de la „Mihail Sadoveanu” îşi doresc grădină de legume

de Covasna Media | 1536 vizualizări

Elevii din clasa I A Step By Step de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, coordonaţi de învăţătoarele Simona Drecea şi Viorica Dragomir, au amenajat vizual straturile unei grădini de legume, pe care îşi doresc să o aducă la viaţă începând din primăvară. Evenimentul a avut loc miercuri, 11 noiembrie. Iniţiativa se înscrie în concursul „Olimpiadele K”, proiect de responsabilitate socială, organizat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

„Toată şcoala a intrat în proiectul acesta. Noi ne-am înscris în categoria de «Proiecte inovative». Clasa noastră este formată din 31 de copii, iar pentru că avem un spaţiu nefolosit în curtea şcolii, ne-a venit ideea de a crea o grădină de legume. Sigur că acest lucru presupune bani, iar şcoala nu îşi poate permite investiţia. De aceea ne-am gândit că ar fi o idee foarte bună să participăm la «Olimpiadele K»”, a spus învăţătoarea Simona Drecea.

„Toată şcoala va fi implicată în realizarea grădinii de legume. Fiecare clasă va avea marcată o parcelă pe care să o cultive”, a mai declarat învăţătoarea.

Planşele folosite pentru amenajarea vizuală a grădinii au fost confecţionate de elevi, în echipă cu familiile lor, din materiale refolosibile sau din natură. În prima fază a proiectului, elevii au propus legume care cresc în zona Buzaielor, după care au tras la sorţi. „Fiecare copil a avut de confecţionat o unitate din grădină, iar azi am ieşit afară cu planşele să vedem cum va arăta grădina noastră. A fost un proiect de familie la care au putut participa părinţii, bunicii, mătuşile, unchii, verişorii sau oricine îşi dorea. Părinţii sunt întotdeauna de partea noastră. Sunt foarte receptivi şi comunicăm mult cu ei”, a mai spus Simona Drecea.

„Olimpiadele K”

La concursul „Olimpiadele K” pot participa toate instituţiile de învăţământ, de la grădiniţe, până la licee. „Scopul este să îmbunătăţim împreună condiţiile din instituţiile de învăţământ public, iar şcoala viitorului să fie una în care copiii şi dascălii merg cu drag”, notează afişul oficial al competiţiei.

„Olimpiadele K” se desfăşoară pe mai multe domenii: mediu, sport și sănătate, creativitate și tradiţii, ştiință, cultură, educație.

Şcolile care au cele mai mari punctaje pot beneficia de premii importante: un premiu I – 40.000 de euro, un premiu II –30.000 de euro, 101 premii III – câte 20.000 euro.

Înscrierile în program se pot face până în 31 decembrie, iar dovezile activităţilor vor fi trimise până în 29 februarie 2016.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.