ACTUALITATE 23 noiembrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 479 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 16-23 noiembrie s-au prezentat un număr de 595 pacienți. În 196 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 33 (14 pacienți au necesitat internare - unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 76 (21 internați - un atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 41 (12 internați); Urgenţe de medicină internă: 96 (29 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 121 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 169 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 53 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 42 (39 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 85 (în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 22 nașteri, 10 fete, respectiv 12 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD au fost primite 4 victime de accidente rutiere. Dintre acestea una, un bărbat de 25 de ani, a necesitat internare la secția ortopedie. Victima a suferit multiple fracturi în urma coliziunii dintre o autoutilitară și un TIR petrecută marțea trecută la Sfântu Gheorghe.

Un număr total de 17 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În niciun caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 3 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Un bărbat de 33 de ani din Vâlcele a fost transferat la secția neurochirurgie Brașov cu multiple leziuni craniene.

O persoană a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Bărbatul de 61 de ani a recurs la indigestie voluntară de medicamente. Momentan se află internat la secția psihiatrie.

În afară de cele prezentate mai sus, patru elevi de clasa a șasea din Sita Buzăului au fost transportați la Spitalul Județean cu suspiciunea de intoxicația cu monoxid de carbon. După 24 de ore, copiii de 12-13 ani au putut părăsi instituția, intoxicația neconfirmându-se.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.