ACTUALITATE 24 noiembrie 2015

Cinci tineri covăsneni au primit câte 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere

de Mirela Cara Dragu | 686 vizualizări

Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) a găzduit marți un eveniment de premiere a câștigătorilor concursului de idei în afaceri desfășurat în cadrul proiectului „Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord Est”.

Din cele 400 de persoane interesate să își deschidă o afacere, care au participat la cursurile gratuite de antreprenoriat, au fost 15 persoane câștigătoare în Regiunea Centru și 5 persoane din Covasna. Fiecare câștigător a primit câte 25.000 de euro, finanțare nerambursabilă, însă afacerea trebuie să se desfășoare în anumite condiții între care păstrarea a două locuri de muncă pe o durată de șase luni și menținerea firmei pe o durată obligatorie de trei ani.

„Ce mi-a plăcut la acest proiect este că a avut o abordare regională. Mai mult, a stabilit relații între două regiuni – Moldova cu Transilvania. Dezvoltarea antreprenoriatului nu este posibilă și n-aș permite la nimeni dacă nu ia în considerare potențialul regiunii. Altfel nu poate să aibă succes afacerea respectivă”, a declarat directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, care a precizat că cele cinci domenii în care covăsnenii câștigători și-au deschis afaceri au fost kinetoterapie, consultanță în domeniul balneologiei, industria mecanică, cazare pentru tineri și IT, toate fiind domenii care se pot extinde pe regiuni. „Se formează o echipă a tinerilor pe care putem să ne bazăm. Asta este cel mai important. Să se formeze o echipă, să aibă o altă abordare, nu neapărat profitul, ci să dezvoltăm și să luăm în considerare formarea unei afaceri, a spus Vajda Lajos care a adăugat că tinerii câștigători din Covasna vor primi în continuare consiliere la Incubatorul de Afaceri, astfel încât să își poată dezvolta cu succes afacerea începută.

„Afacerea mea se numește Tourism Evolve și se va ocupa de întocmirea studiilor de dezvoltare prin turism. Eu vreau să întocmesc pachete de probleme într-o stațiune balneoturistică din Regiunea Centru și pachetul de soluții. Asta nu înseamnă că eu vreau să soluționez toate problemele din Regiunea Centru, ci pur și simplu să atrag atenția și să fac oamenii să înțeleagă cât de importante sunt resursele naturale și să le valorificăm în mod sustenabil. O să mă ocup și cu managementul balneoturistic Transilvania și am de gând să contribui la reconstituirea turismului balneoturistic din regiune care are un istoric și astăzi nu mai e”, a spus Matyas Enikő, una dintre câștigători, care a declarat totodată că banii câștigați au ajutat-o să facă o echipă și consideră că fără acest ajutor ar fi fost totul mult mai greu, mai ales pentru un tânăr aflat la început de drum.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 25 noiembrie 2015
4 proiecte pentru servicii si poate unul pentru productie: sinucidere economica
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.