ACTUALITATE 24 noiembrie 2015

Noi utilaje de deszăpezire în dotarea Secţiei Drumuri Naţionale Covasna

de Agerpres | 563 vizualizări

Parcul auto al Secţiei Drumuri Naţionale Covasna a fost completat cu o autofreză şi o autoşenilată, prin urmare capacitatea de intervenţie pe timpul iernii a echipajelor de deszăpezire va fi superioară anilor anteriori, a declarat şeful secţiei, ing. Cristian Drincă.

Potrivit acestuia, autofreza de capacitate medie, achiziţionată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), a intrat în dotarea bazei din Târgu Secuiesc, iar autoşenilata, în cea a bazei din Sfântu Gheorghe, aceasta urmând să intervină, dacă va fi cazul, la nivel regional.

Cristian Drincă a menţionat că secţia dispune de 13 utilaje proprii de deszăpezire şi a încheiat contracte pentru alte 44 de utilaje, dintre care 33 cu caracter permanent pe timpul sezonului hibernal, iar restul „la cerere”, în situaţii deosebite.

„Avem un număr mai mare de utilaje de intervenţie faţă de anul trecut, suntem pregătiţi şi cu materiale antiderapante, iarna nu ne-a luat prin surprindere. Dacă iarna va fi cel puţin ca cea de anul trecut, atunci nu ar trebui să avem probleme”, a afirmat Cristian Drincă.

El a mai spus că pe marginea drumurilor naţionale din judeţul Covasna vor fi amplasate până la sfârşitul acestei luni aproape 3200 de metri liniari de parazăpezi, în zonele vulnerabile, pentru a preveni blocarea traficului rutier ca urmare a viscolirii nămeţilor.

Drincă a precizat că, în cursul acestei zile, echipajele de intervenţie au acţionat preventiv pe mai multe tronsoane pentru a preveni formarea poleiului, prin urmare pe toate drumurile naţionale din judeţ se circulă în condiţii normale, pe carosabil ud ori acoperit pe alocuri cu un strat subţire de zăpadă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.