LIFESTYLE 25 noiembrie 2015

Cum protejezi telefonul, laptopul şi tableta în anotimpul rece

de Covasna Media | 603 vizualizări

Cum e foarte puţin probabil să ai un telefon sau alt gadget rezistente la orice, grija faţă de electronice iarna este un detaliu de luat în seamă.

Iată câteva sfaturi:

Notebook-urile, telefoanele şi tabletele au nevoie de tempera­turi moderate pentru a funcţiona optim. O parcurgere rapidă a manualului de instrucţiuni oferă informaţii cu privire la intervalul de temperatură în care dispozitivele se află în zona de siguranţă. De exemplu, în cazul ultrabook-ului de business Toshiba Portege Z20t-B temperatura de funcţionare se recomandă să fie între 5 şi 35 de grade Celsius. Pentru ca acest notebook să funcţioneze în parametrii optimi şi la capacitate maximă, este recomandat să nu fie utilizat în temperaturi mai scăzute, pe perioade lungi de timp, sau lăsat peste noapte în maşină.

Nu numai performanţa are de suferit de pe urma temperaturilor scăzute, dar şi autonomia. Odată cu reîncărcarea dispozitivului la temperaturi scăzute, sub cinci grade Celsius, procesul de încărcare este extins considerabil, iar capacitatea scade. Prin urmare, este important ca înainte de toate să încălzeşti dispozitivul până la temperatura camerei, abia apoi să fie încărcat. De asemenea, trebuie să ţii cont şi că dacă îl porneşti imediat ce ai ajuns într-o încăpere încălzită, acesta va fi acoperit de condens, care poate dăuna componentelor. Sunt unele telefoane care au probleme cu răspunsul ecranului tactil din cauza asta, menţionează adevarul.ro.

În lunile de iarnă, laptop-urile şi tabletele nu ar trebui să fie transportate sau depozitate fără protecţie, ci doar în huse sau genţi căptuşite. Câteva ore în maşina rece pot afecta funcţionarea dispozitivului, dacă acesta nu este protejat. În cazul în care depozi­tarea în frig pe perioade mai lungi de timp este inevitabilă, se recomandă scoaterea bateriei din aparat şi depozitarea acesteia într-un loc încălzit (atunci când e posibil).

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.