ACTUALITATE 25 noiembrie 2015

Pensionarii suedezi, entuziasmați de turismul din Covasna

de Sever Ioan Miu | 725 vizualizări

Pensionari Suedia turism Covasna noiembrie 2015 - 3

Stațiunile balneoclimaterice din județul Covasna așteaptă în lunile de toamnă și primăvară pensionarii din Suedia și Belgia. O delegație a șapte asociații suedeze de pensionari, cu mii de membri, ne-a vizitat zilele acestea regiunea. Primiți miercuri de președintele Consiliului Județean (CJ), Tamás Sándor, suedezii s-au declarat entuziasmați de experiența din județ și speră să aducă un număr cât mai mare de turiști la noi.

„Acest proiect reprezintă un parteneriat cu mai multe țări, dintre care Ungaria, unde universitatea Pannon ne ajută cu know-how, și Suedia, de unde vine agenția de turism Age Platform. Cu această ocazie le mulțumim și îi rugăm să ne ajute și mai departe cu acces la diferite canale. Vara e mereu bună pentru turismul din zonă, dar sezonul de primăvară și toamnă ar putea fi mult mai bun, iar pachetele care au ca public țintă turiștii seniori ar putea să crească numărul de turiști în regiunea noastră”, a declarat președintele CJ.

„Vă mulțumim de invitație și pentru că am experimentat acest loc complet necunoscut pentru noi până acum câteva zile. Dacă ne zicea cineva că venim aici nu am fi crezut. Pot vorbi pentru întregul grup: ați reușit să ne convingeți. Totul a fost foarte frumos, în mod surprinzător: facilitățile, hotelurile la standarde mai înalte decât ne așteptam, mâncarea, pălinca. E greu să găsim ceva negativ, va trebui să vă dezamăgesc din acest punct de vedere”, a spus, zâmbind, reprezentantul agenției de turism suedeze. Turiștii au vizitat atracții din județ cum ar fi Castelul Mikes din Zăbala, stațiunea Covasna și Lacul Sfânta Ana. Înainte de vizita în județ, suedezii s-au oprit la Castelul Bran. Oaspeții au fost ospătați cu bucate tradiționale, iar la final au primit un pachet cu suveniruri din zonă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.