ACTUALITATE 25 noiembrie 2015

Sfântu Gheorghe a rămas fără medici ORL

de Agerpres | 2089 vizualizări

Cei doi medici ORL de la Spitalul Judeţean sunt în concediu, însă nu există medic specialist nici în sistemul privat

Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi-a suspendat temporar activitatea, deoarece cei doi medici de specialitate se află în concediu.

Directorul medical al Spitalului, dr. Antal Álmos, a declarat miercuri că unul dintre medici a plecat în concediu de odihnă, iar al doilea s-a îmbolnăvit şi se află în concediu medical. El a menţionat că, deşi s-au depus eforturi, nu a putut fi găsită o altă soluţie pentru rezolvarea problemei, care va mai persista timp de aproape 15 zile.

„O colegă a plecat în concediu trei săptămâni în Asia, cealaltă s-a îmbolnăvit şi a trebuit să închidem secţia. Dacă pleacă un senator sau un deputat în concediu, nu ştiu dacă societatea îi simte lipsa aşa cum simte acum judeţul lipsa unui orelist. Nu putem face fişe medicale pentru conducătorii auto, nu pot copiii să beneficieze de examene de specialitate şi asta va dura până pe 11 decembrie. Ne pare rău, dar se ivesc astfel de situaţii. Actualmente secţia nu poate funcţiona, nu am putut să găsim o soluţie, toţi specialiştii sunt în contract cu casele de asigurări şi noi nu putem de la o zi la alta să aducem un specialist care să aibă dreptul să lucreze în spital”, a spus Antal Álmos.

Potrivit acestuia, la ora actuală, în Sfântu Gheorghe nu există medic ORL nici în sistemul privat, prin urmare cetăţenii care au urgenţe sau au nevoie de consultaţii de specialitate trebuie să meargă la spitalele din Braşov sau Târgu Secuiesc.

El a mai adăugat că instituţia pe care o reprezintă a făcut eforturi susţinute în ultimii ani pentru a atrage medici în diferite specialităţi, dar acestea nu au fost întotdeauna încununate de succes, pentru că mulţi specialişti preferă să plece în străinătate sau să lucreze în centrele universitare din ţară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Andrea, 26 noiembrie 2015
Informatia este gresita, exista medic orelist in Sfantu Gheorghe la MEDLIFE. Pentru programari puteti suna la 0267 310 410 sau 0722 638 722.Consulta si copii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.