SPORT 26 noiembrie 2015

40 de participanţi la prima ediţie a Cupei Buzaielor la Tenis de Masă

de Covasna Media | 728 vizualizări

Sala de sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului a găzduit duminică, 22 noiembrie, prima ediţie a Cupei Buzaielor la Tenis de Masă. Competiţia, la care au participat peste 40 de persoane, s-a desfăşurat la patru categorii de vârstă: juniori I (8-12 ani), juniori II (13-16 ani), seniori I (17-55 ani), seniori II (peste 55 de ani).

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Primăria Întorsura Buzăului, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” şi a fost finanţat de Consiliul Judeţean Covasna.

„Mă simt copleşit. Nu am mai participat niciodată la un astfel de turneu şi nici nu am organizat, dar evenimentul de azi mi s-a părut deosebit. A fost mult entuziasm. Ideea organizării evenimentului nu a venit de la mine, ci de la colaboratorul nostru, Dan Buzea. El vine întotdeauna cu o gamă diversificată de propuneri de activităţi şi ne sprijină tot timpul. Am avut jucători de la 8 ani, până la 60 de ani. Chiar s-au văzut lucruri deosebite azi aici. Fără partenerii noştri era greu să organizăm un asemenea eveniment”, a spus Constantin Iagăr, preşedintele Asociaţiei Sportive „Ciucaşul” din Întorsura Buzăului. „Dacă o să fim sănătoşi, fără îndoială anul viitor o să organizăm ediţia a doua”, a promis Constantin Iagăr.

Un moment inedit al turneului de tenis de masă a fost meciul demonstrativ între cel mai tânăr participant la campionat, Tudor Perşa, de numai 8 ani şi cel mai în vârstă participant, Constantin Bularca, de 60 de ani.

„Este o oportunitate nemaipomenită pentru noi, dar şi pentru cei mai tineri. Când eram tineri, noi nu aveam atâtea posibilităţi. Ne făceam singuri paletele din lemn, iar mingi, cum sunt acum, nu erau pe la noi. Le făceam din polistiren. Când am auzit de concurs şi de faptul că nu există limită de vârstă, am zis să vin şi eu să mai fac mişcare. Este cel mai bun mod de a petrece duminica. Vreau să le mulţumesc organizatorilor şi să le spun că a fost un eveniment foarte frumos. Aşa da! Este un pas foarte important şi sper să se mai organizeze astfel de evenimente”, ne-a declarat Constantin Bularca, seniorul primei ediţii a competiţiei de tenis de masă din zona Buzaielor.

Clasament

La prima categorie, cea de Juniori I, au participat 8 persoane. Clasamentul a arătat astfel: Locul I – Tudor Perşa, Locul II – Ilie Teodor Boieru, Locul III – Fabian Hosu, Locul IV – Adrian Cara.

Categoria Juniori II a avut 17 participanţi, iar primele patru poziţii au fost ocupate de: Locul I – Robert Terzea, Locul II – Constantin Cristea, Locul III – Dragoş Ardelean, Locul IV – Ovidiu Bănescu.

Grupa de Seniori I a avut 14 participanţi. Clasamentul final i-a adus în frunte pe: Locul I – Florin Perşa, Locul II – Alin Neşa, Locul III – Adrian Bratu şi Locul IV – Dan Buzea.

A patra grupă, cea a Seniorilor II, a avut 4 participanţi, iar clasamentul final a fost: Locul I – Constantin Bularca, Locul II – Ion Leau, Locul III – Adrian Badiu şi Locul IV – Constantin Iagăr.

Organizatorii au oferit participanţilor cupe şi diplome de participare în cadrul festivităţii de premiere. Mai mult, aceştia au adus mulţumiri tuturor participanţilor pentru spectacolul sportiv oferit pe parcursul întrecerii, partenerilor pentru sprijinul acordat în organizarea acestei ediții, precum și Consiliului Judeţean Covasna, pentru sprijinul financiar acordat la organizarea acestui proiect sportiv.

„Pentru ediția a II-a, din anul 2016, ne propunem organizarea unui turneu de tenis de masă la nivel regional, prin dezvoltarea turneului pe mai multe zile competiţionale şi pe mai multe categorii de vârstă”, au mai completat organizatorii.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.