ACTUALITATE 26 noiembrie 2015

Parastas la Mărcuş la 3 ani de la moartea duhovnicului Nil Efrim

de Covasna Media | 458 vizualizări

NIL EFRIM - foto - mateischinteie.ro

Sâmbătă, 28 noiembrie de la ora 12,30, la Sfânta Mănăstire de pe dealul Mărcuşului are loc parastasul marelui duhovnic român Nil Efrim, acum la 3 ani de la mutarea sa la Dumnezeu.

Începând cu ora 10,30, Maica Stareţă Serafima Comşa invită pe toţi cei care doresc la această slujbă de pioasă aducere aminte şi de pomenire înaintea lui Dumnezeu a celui care a slujit atâţia ani cu devotament şi abnegaţie pe dealul Mărcuşului. De aici, cuvântul acestui mare duhovnic român a fost auzit de cei din zonă, dar şi de mulţi fii duhovniceşti din ţară şi chiar din străinătate – printre cei ajutaţi de Părintele Nil numărându-se creştini români, maghiari şi de alte naţionalităţi.

Părintele Nil a iubit mult copiii. Pentru aceasta, aici s-a înfiinţat şi o asociaţie, Asociaţia de Binefacere „Sfânta Iustina”, care a fost înfiinţată în cadrul Sfintei Mănăstiri Mărcuş în scopul adăpostirii fetiţelor orfane sau abandonate de părinţii lor în maternitate. Casa familială a început a fi construită din anul 2001, de către Maica Stareţă Serafima Comşa cu sprijinul nemijlocit la Părintelui Nil Efrim.

Pentru cei ce l-au cunoscut, a fost o grea pierdere, dar şi o alinare, pentru că de acolo de Sus, Părintele Nil ne ajută mai mult şi mai repede. Toţi ce s-au rugat la dânsul, au primit ajutor imediat.

(Matei Schinteie)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.