ACTUALITATE 26 noiembrie 2015

Parohia romano-catolică din Sfântu Gheorghe a primit o vilă în staţiunea Şugaş Băi

de Agerpres | 1191 vizualizări

Toţi cei 4 consilieri locali români au votat împotrivă

O vilă din staţiunea Şugaş Băi, în care a funcţionat în ultimii cinci ani un centru recreativ creştin pentru copii şi familii tinere, a fost transferată joi, printr-o hotărâre a Consiliului local municipal, din proprietatea privată a municipiului Sfântu Gheorghe în cea a Parohiei Romano-Catolice.

Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor consilierilor UDMR, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor PNL şi PSD din cadrul forului aleşilor locali, care nu au considerat oportun acest transfer.

Consilierul liberal Mădălin Guruianu a cerut plenului să prelungească pe o perioadă de 50 de ani contractul de comodat, cu titlu gratuit, dar propunerea nu a fost acceptată. El a explicat că votul său negativ sancţionează şi lipsa de consecvenţă a UDMR, care în urmă câţiva ani a contestat decizia Guvernului României de a transfera Hotelul 'Bradul' din staţiunea Covasna în proprietatea Bisericii Ortodoxe Române.

„În cazul acordării Hotelului Bradul, conducerea UDMR a considerat că nu e normal ca Guvernul să aloce Bisericii Ortodoxe o locaţie din judeţ, dar acum ni se propune fix acelaşi lucru, doar că vorbim de Biserica Catolică, de patrimoniul oraşului, nu al ţării. Regret, dar genul acesta de contrazicere a logicii este incoerentă şi inconsistentă”, a declarat Mădălin Guruianu. Hotărârea a trecut fără cele patru voturi ale consilierilor români.

Parohia Romano-Catolică s-a angajat să nu înstrăineze şi să nu schimbe destinaţia imobilului timp de 30 de ani, sub sancţiunea nulităţii absolute a actului de transmitere a proprietăţii. Conducerea Parohiei a menţionat că printre enoriaşi se numără multe familii tinere cu copii şi doreşte să continue activitatea acestui centru care se află într-un loc pitoresc şi care, prin activităţile sale, a contribuit la „consolidarea comunităţii tinere”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stelian, 27 noiembrie 2015
...mai sunt statiuni, mai sunt vile, malanas, valcele, sa tot achizitioneze....!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.