ACTUALITATE 26 noiembrie 2015

Prichindeii maghiari descoperă costumele românești în Regatul Mânuțelor Unite

de Sever Ioan Miu | 743 vizualizări

untitled

Grădinița Benedek Elek din Târgu Secuiesc găzduiește, începând din 26 noiembrie și până pe 4 decembrie, expoziția Copilărie Regatul Mânuțelor Unite. Evenimentul îi familiarizează, în jurul zilei de 1 decembrie, pe micuții maghiari cu costumele populare românești și cu culorile noastre naționale.

La eveniment au trimis lucrări preșcolari și elevi la clasa pregătitoare din două județe. Astfel, au participat la program copiii de la Grădinița nr 11 cu program prelungit „Căsuța Bucuriei”, sub îndrumarea cadrului didactic Mariana Boicu, cei de la Grădinița de Copii cu program prelungit nr. 13 din Brașov, coordonați de Carmen Băcanu, respectiv copiii de la Școala Gimnazială „Ion Diaconu” din comuna Tulnici, jud. Vrancea, coordonați de Lenuța Boștog. Gazda evenimentului este educatoarea Tubák Klára de la grădinița Benedek Elek.

Copiii au trimis cel puțin 10 lucrări de fiecare instituție de învățământ. Sunt creații inspirate din specificul popular sau din cel național, cum ar fi linguri de lemn transformate în păpuși, ghivece vopsite în roșu, galben și albastru, căsuțe tradiționale din bețișoare și multe desene cu costume populare. Obiectele create nu vor fi doar expuse, ci și folosite ca material didactic. Expoziția va putea fi vizitată de către oricine e interesat pe 27 noiembrie și în perioada 2-4 decembrie, în intervalul orar 8-13.

„Avem un parteneriat de opt ani de zile. Noi mergem la Brașov și cântăm și dansăm împreună și vin copiii de la Brașov aici. De mic se învață că suntem diferiți și că suntem frumoși așa diferiți”, ne-a declarat, entuziasmată, cadrul didactic Tubák Klára. Proiectul continuă anul viitor, când, pe 15 martie, lucrările cu specific maghiar ale copiilor de la Târgu Secuiesc vor fi expuse în unitățile de învățământ din Brașov și Vrancea.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.