ACTUALITATE 22 decembrie 2015

Staţiunea Covasna, pregătită pentru turiști

de Mirela Cara Dragu | 7213 vizualizări

După o perioadă în care lucrările de reabilitare a infrastructurii păreau să dureze o eternitate, orașul Covasna a început să semene din ce în ce mai mult cu un oraș turistic, străzile fiind asfaltate și aranjate așa cum s-a preconizat la momentul la care au fost demarate lucrările. „Nu ne-a fost ușor. Foarte greu s-a pornit totul. La început vremea nu prea a ținut cu noi, dar pe urmă s-a revanșat, mai spre sfârșitul perioadei de implementare”, a spus primarul orașului, Thiesz János.

Acesta a informat într-o conferință de presă organizată săptămâna trecută că, până la data de 28 decembrie, speră să se înceapă recepția lucrărilor. „În proporție de 95% lucrările sunt efectuate fizic. Ce mai rămâne de făcut în acest proiect va fi finalizat până pe 28 decembrie. Dacă o să rămână ceva și pentru la anul va rămâne foarte puțin pentru că aceste lucrări vor fi cheltuieli transferate în bugetul nostru local, iar noi ne dorim ca aceste sume să fie foarte mici sau deloc”, a spus edilul.

Până în prezent, 50% din totalul de cheltuieli pentru reabilitare infrastructurală, care se ridică la suma de 17.191.341 lei, a fost decontat de către UE, iar până la sfârșitul anului se preconizează efectuarea unui nou decont de până la 40%. Au fost reabilitate 16 străzi, care au acum rețea de apă potabilă, canalizare menajeră și pluvială, precum și asfaltare. Interesant este că, în urma lucrărilor efectuate, unde accesul s-a pus și pe lărgirea spațiilor verzi, acestea au fost extinse cu mai bine de 2 hectare. „Le mulțumim cetățenilor orașului pentru răbdarea pe care au avut-o și le cerem și în continuare să mai aibă puțină răbdare până vom reuși să finalizăm lucrările”, a spus primarul din Covasna, care a adăugat că are convingerea că infrastructura nou creată va fi benefică pentru oraș atât prin faptul că va atrage un număr mai mare de turiști, cât și prin faptul că mai mulți investitori vor dori să vină în oraș.

Conform spuselor primarului Thiesz János, proiectele de modernizare vor continua și în viitor prin amenajarea unor piste de biciclete, dar și prin alte lucrări necesare îmbunătățirii aspectului orașului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Oraşul Covasna e vizitat de 40.000 de turişti anual | covasnamedia.ro / Observatorul de Covasna, 2 februarie 2016
[...] Biroului de Informare Turistică din oraş, Covasna are circa 40.000 de vizitatori în fiecare [...]
Peste 20 de milioane de euro investiți în reabilitarea orașului Covasna | covasnamedia.ro / Observatorul de Covasna, 2 februarie 2016
[...] sentimente îl încearcă acum, după ce se apropie de final cu un proiect important al oraşului Covasna, Thiesz János a concluzionat: „Să ştiţi că este un sentiment plăcut, mai ales citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.