ACTUALITATE 29 decembrie 2015

Revelion cu lampioane, în noua Piaţă Centrală din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 832 vizualizări

În ultima zi a anului 2015, noua piaţă centrală din Sfântu Gheorghe se transformă într-o imensă scenă: îmbrăcată în straie de sărbătoare, găzduieşte balul stradal din noaptea de Revelion! La petrecerea dintre ani, vor concerta formaţiile Zanzibar, sZempöl, cât şi Dj-ii SlimRocka şi Traila. În piaţă se va putea cumpăra ceai fierbinte şi vin fiert.

Se poate miza pe un adevărat eveniment comunitar, la care se pot alătura şi cei care vor petrece revelionul în preajma pieței Libertății. Atmosfera balului stradal va fi dată de Dj care reprezintă două stiluri deosebite şi originale, începând cu ora 22,00. Dj-ul Slim Rocka participă, cu regularitate, la festivalurile Electric Castle, FânFest, SnowRide sau Forest Park, colaborând cu muzicieni internaţionali ca şi Wilkinson, Paul SG sau Stanton Warriors. Membru al organizației Electronic Hunt și co-fondator Anon Events, Slim Rocka mixează din 2008. Trece de la cd playere la pick-up-uri în 2013 și își începe cariera de turntablist. În 2014 câștigă un loc la singura școală de scratch din țară, Artskul, unde DJ Undoo este profesor rezident, iar în 2015 participă la singurul concurs de scratch activ din țară. Își caracterizează seturile ca fiind o salată muzicală în care întotdeauna ingredientul principal este hip-hop-ul asezonat cu funk, soul, jazz, disco și drumandbass. Trabalka Cecília, sau pe numele ei de scenă Dj Traila s-a numărat printre invitații de succes ale festivalului pulzArt3. Ea este actor liber profesionist și este pasionată de muzica electronică, activând ca Dj și compozitor. Setul Trailei va aduce în piață ritmuri efervescente de deep house și house.

La miezul nopţii, vom saluta noul an împreună cu formaţia foarte iubită de public Zanzibar, aceasta fiind deja prezentă la noi în oraş, în noaptea dintre ani, acum câţiva ani. Trupa, câştigătoare a premiilor Emerton şi Arany Zsiráf – aduce o sonorizare energică, texte pline de atmosferă şi un stil inconfundabil. Pe lângă noutăţile noului album, vom putea asculta şi melodiile foarte cunoscute ale formaţiei, cântate de Terecskei Rita, cântăreaţa cu o voce inconfundabilă. Începând cu anul trecut, sunt din nou împreună, pe scenă, Nagy Gábor-Gabszi, cu ceilalţi membri fondatori: Terecskei Rita, Kovács András Donát şi Steklács Miklós.

Muzica este o poveste, iar concertul este un eveniment – unde, pe primul loc, se află dialogul permanent dintre public şi interpreţi, şi unde există un flux liber de energii şi stări sufleteşti – spun membrii formaţiei sZempöl. Formaţia locală a demonstrat în mai multe rânduri că poate, în câteva clipe, să invite la dans întreg publicul, cu stilul ei balcan-teatro-disco. Lumea lor muzicală are la bază muzica electronică, dar se regăsesc şi elemente de jazz, muzica balcanică, breakbeat, rock şi drumandbass. Trupa este alcătuită din tineri care lucrează în domeniul artelor teatrale şi al filmului, astfel se datorează şi faptul că gândirea lor rupe graniţele tradiţionale, iar proiecţiile din timpul concertelor transformă producţiile în evenimente audio – vizuale de excepţie, unice în Transilvania. Vor urca pe scena balului stradal la ora unu după miezul nopţii.

În loc de focuri de artificii, organizatorii oferă posibilitatea de a saluta noul an într-un mod mult mai intim şi mai cald, lansarea lampioanelor fiind o adevărată experienţă comunitară, în cazul cerului senin, având posibilitatea să vedem cum luminiţele colorate vor duce departe toate relele anului care tocmai a trecut. La cinci minute după miezul nopţii, lampioanele vor fi lansate deodată, la Start!-ul primit de pe scenă. Aceste lampioane vor putea fi solicitate gratis, din căsuţele de lemn amplasate în zonă, în piaţă fiind şi puncte mobile care vor oferi aceste corpuri de iluminat din hârtie. Organizatorii atrag atenţia asupra faptului că lampioanele pot fi utilizate doar de către adulţi*, iar în caz de vreme nefavorabilă, cu vânt, lansarea lampioanelor nu va avea loc, pentru evitarea accidentelor.

Organizatorul Balului Stradal este Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

*Instrucţiuni de folosire a lampioanelor: despachetaţi cu grijă lampionul. Ţineţi cu ambele mâini partea de jos a lampionului, de partea mai tare, şi mişcaţi-l în stânga şi în dreapta, pentru a-l umple de aer. Repetaţi această mişcare până când lampionul devine neted, este extins complet, și nu este îndoit sau atârnat lateral. Lumânarea pastilă trebuie să stea stabil, să fie bine montată, pentru a nu cădea din lampion. După aceea, ţineţi lampionul în poziţie verticală, şi aprindeţi lumânarea. Menţineţi poziţia aproximativ un minut, până când lampionul se umflă complet cu aer cald. Când lampionul dă semne că plutește singur, ghidați-l și eliberați-l cu grijă, acesta se va ridica în aer.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.