ACTUALITATE 11 ianuarie 2016

În 2016, alpiniștii pregătiți de Tulit Zsombor vor pleca în Iran

de Sever Ioan Miu | 739 vizualizări

Alpinistul covăsnean Tulit Zsombor, care a deschis în toamna lui 2015 prima școală de schi și alpinism din județ, ne-a declarat că printre proiectele la care vor participa cursanții în acest an se numără expediții în Alpi, dar și o ascensiune în Iran.

„O să avem proiecte în derulare. Am avut proiectul cu Mont Blanc, schimbăm cu altceva din Alpi, unde vom avea mai multe expediții, și de vară, și de toamnă, depinde de nivelul de pregătire al cursanților. În mod sigur vom avea o expediție pentru începători și una pentru avansați. Vom avea și o expediție la muntele Damavand, în Iran, la peste 5.600 de metri. Va dura vreo 10 zile, la sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie. Nu știm sigur când, în funcție de condițiile meteo de acolo”, a detaliat Tulit Zsombor.

El a adăugat că, dacă în ceea ce privește alpinismul a avut între 20 și 30 de cursanți, cursurile pentru schi nu au putut începe din cauza insuficienței zăpezii pe pistele din județul Covasna. Dacă în cazul alpinismului, cursu­rile s-au putut desfășura în afara județului, acest lucru nu este posibil în cazul schiului, după cum ne-a declarat Tulit: „E complicat să fac un curs cu covăsneni pe Harghita Mădăraș sau în Poiana Brașov”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.