AUTO 16 ianuarie 2016

Semafoarele de la magazinul Șugaș, puse în funcțiune

de Sever Ioan Miu | 1250 vizualizări

Semafoarele pentru pietoni, respectiv șoferi, situate pe strada Grof Miko Imre în apropiere de magazinul Șugaș, au fost puse în funcțiune din 15 ianuarie. Potrivit administratorului public al orașului, Czimbalmos Kozma Csaba, sistemul semafoarelor, instalate din decembrie, este unul inteligent: dacă pietonul nu apasă pe buton, va fi verde pentru șoferi.

Unii pietoni s-au obișnuit deja cu sistemul. Alții fac un prim pas pe zebră, după care, remarcând semafoarele și anunțul cu litere de-o șchioapă care le cere să apese pe buton, se retrag și acționează mecanismul.

„Înainte făceai un pas în față, un pas în spate. Sunt pieton, dar sunt și șofer de zeci de ani, e mai sigur așa pentru oameni”, ne-a declarat, pe trotuar, un pensionar. „E bine că au dat drumul la semafoare, înainte traversau cu toții, ca măgarii”, ne-a spus un taximetrist. Soluția nu e însă de natură să mulțumească pe toată lumea. „E bine, dar mai bine era dacă puneau un polițist să dirijeze circulația, dimineața și seara”, ne-a zis alt taximetrist.

„Aparatele sunt mai exacte, omul are răbdare sau nervi, începe să obosească. Câte ore să ții un om acolo să dirijeze circulația, la marginea drumului?”, ne-a declarat Czimbalmos.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
adi, 16 ianuarie 2016
Doamne fereste sa dirijeze un politist. De obicei unde dirijează politia e coada mare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.