ACTUALITATE 27 ianuarie 2016

Copiii de la Gulliver hrănesc păsările din Parcul central

de Sever Ioan Miu | 1267 vizualizări

Dacă o parte din păsări ne părăsesc județul pentru țările calde, altele rămân la noi pe timp de iarnă. Este cazul, printre altele, al vrăbiilor și al turturelelor, dar și al pițigoilor sau masculului de cinteză. Pentru păsările care rămân la noi, este important să poată avea hrană pe timp de iarnă.

Păsările din Parcul Elisabeta beneficiază de un hrănitor cu trei trepte, prin grija Asociației Rara Avis. Pe treapta de jos lasă mâncarea micuții de la grădinița Gulliver, pe cea de mijloc adulții, iar sus membrii Asociației Rara Avis. „Dacă o pasăre nu mănâncă o zi, piere. Hrănirea se face în funcție de vreme. Dacă e așa de frig ca acum, noi punem grăsime de porc, o dată la o săptămână sau două. Grăunțele se pun și zilnic, în funcție și de cum au mâncat păsările”, ne-a declarat un reprezentant al asociației.

„Semințele se dau nesărate. Păsările din parc au lac de unde să bea apă, dar dacă oamenii dau de mâncare păsărilor în curtea sau balconul lor, e bine să pună și niște apă”, a mai spus reprezentantul Rara Avis. Asociația asigură hrănitoare de păsări pentru majoritatea școlilor și grădinițelor din oraș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.