ACTUALITATE 27 ianuarie 2016

Elevii de clasa I își însușesc informaţii utile pentru siguranţa personală

de Covasna Media | 967 vizualizări

Poliția Română este partener în programul educațional național Școala Siguranței Tedi

Programul este inițiat şi organizat de Tymbark Maspex România și Tedi, în parteneriat cu Poliţia Română și Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice.

Acesta se concentrează pe identificarea potențialelor riscuri, prezentându-le elevilor și părinților acestora pericolele care îi pot afecta pe cei mici acasă, la școală sau în vacanţă, precum şi modalităţile de prevenire.

La nivelul județului Covasna, zece școli s-au înscris în acest proiect, iar peste 360 de elevi participă la activitățile circumscrise acestei inițiative.

Acest proiect este dedicat elevilor de clasa I, copiii fiind implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române, iar Tedi asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi.

La finalul programului, copiii vor fi capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate.

Activităţile educative desfăşurate în cadrul programului Școala Siguranței Tedi vizează siguranţa în drum spre şcoală, siguranţa în şcoală, acasă şi în vacanță.

Activităţile se desfăşoară pe baza materialelor educaţionale şi a scenariilor didactice din cadrul programului Școala Siguranței Tedi. Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

Începând cu luna septembrie 2015, are loc implementarea la nivel naţional a acestui proiect. Proiectul se va desfășura pe tot parcursul anului școlar, fiind planificată reluarea lui și în anii școlari viitori.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.