ACTUALITATE 31 ianuarie 2016

Noi posibilități de formare profesională în județ

de Sever Ioan Miu | 1088 vizualizări

Și anul acesta, Consiliul Județean (CJ) Covasna va organiza, prin instituțiile subordonate, cursuri de formare profesională în diverse domenii. Ca noutate, vor exista cursuri de formare în apicultură și prepararea brânzeturilor. La fel ca anul trecut, se vor ține și cursuri de organizator evenimente culturale, cursuri pentru meserii ca bucătar, croitor, olar, sau cursuri de pictură decorativă pe mobilier. Tot ca în 2015, cei interesați vor putea urma și cursuri de pregătire pentru agricultori din zona montană, cursuri de agricultură ecologică şi agroturism, cursuri de formare instructori echitaţie, cursuri în domeniul serviciilor sociale şi al sănătăţii.

Anul trecut, 665 de persoane din afara instituțiilor CJ au beneficiat de diverse cursuri de formare profesională. „Direct avem foarte puține posibilități de a crea locuri de muncă, dar, indirect, am investit în oameni și le-am dat încă o posibilitate să învețe o meserie cu care pot să câștige niște bani”, ne-a declarat președintele CJ, Tamás Sándor.

Continuă înscrierile la cursurile de croitorie, barista și decorațiune interioară

Una dintre instituțiile subordonate CJ care organizează astfel de cursuri este Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe. Potrivit directorului acesteia, Gáj Nándor, în judeţul Covasna este nevoie de astfel de programe care să ofere oportunităţi de dezvoltare a profesională. „Experienţa demonstrează că seria de cursuri de formare organizate de această instituţie acoperă lacunele existente în acest domeniu. Dorim să ne adresăm acelor persoane care au ieşit de pe băncile şcolii, lucrează deja şi doresc să se dezvolte pe plan profesional”, a spus Gáj.

cursuri formare profesionala 1

„În cazul mai multor cursuri, absolvenţii primesc diplome recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Pe lângă diplomele care atestă absolvirea cursului şi care sunt recunoscute de stat, participanţii vor primi şi un document de confirmare prin care se atestă pregătirea specifică în domeniul respectiv, document eliberat de către întreprinzătorii locali, clustere şi de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna”, a mai spus directorul Școlii Populare de Arte și Meserii.

Școala Populară de Arte și Meserii face înscrieri pentru cursul de croitorie, până pe 15 februarie, respectiv pentru un curs de barista şi de decoraţiune interioară până în data de 29 februarie. Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa: felnottkepzes.sepsi@gmail.com.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.