ACTUALITATE 1 februarie 2016

324.200 lei, totalul amenzilor aplicate de Garda de Mediu Covasna anul trecut

de Mirela Cara Dragu | 859 vizualizări



Comisariatul Județean Covasna al Gărzii Naționale de Mediu, ale cărui atribuții stabilite de lege presupun luarea de măsuri de sancționare și suspendare a activității ca urmare a poluării și deteriorării mediului, a realizat pe parcursul anului 2015 un total de 549 de inspecții. Între acestea, 291 au fost inspecții planificate la obiectivele încadrate în clasele de risc A, B, C și D, cuprinse în Planul anual de control, dintre care 123 de inspecții în domeniul controlului poluării industriale și 168, în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

Inspecțiile planificate presupun inspectarea operatorilor economici cărora le revine obligația de a respecta legislația de mediu. Pe lângă acestea, Garda de Mediu a desfășurat în decursul anului precedent alte 256 de inspecții neplanificate, din care cele mai multe au vizat verificarea stării de salubritate a localităților, cursurilor de apă și căilor de comunicații, aplicarea Regulamentului UE privind lemnul și aplicarea și respectarea legii picnicului. Inspectorii Gărzii de Mediu Covasna au mai realizat și o serie de inspecții tematice prin care au urmărit să descopere în ce măsură sunt respectate obligațiile la nivel de documentație.

Conform informațiilor transmise la cerere de Garda de Mediu Covasna, în decursul anului 2015 au fost depuse 70 de petiții prin care se sesiza încălcarea legislației în vigoare privind mediul. În legătură cu acestea, instituția afirmă că au fost soluționate favorabil, în termen legal.

Urmarea tuturor acestor controale a fost faptul că, pe parcursul anului 2015, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, din care 33 de avertismente și 41 de amenzi în valoare totală de 324.200 lei.

Principalele abateri constatate de inspectorii Gărzii de Mediu Covasna au fost transportul materialului lemnos peste ape curgătoare, depozitarea materialului lemnos pe albia pârâului, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, deșeuri depozitate direct pe sol, desfășurarea de activități fără a deține actele necesare, arderea vegetației ierboase etc.

În anul care tocmai a început Garda de Mediu Covasna își propune să realizeze un număr de 529 de inspecții planificate și neplanificate, între care 253 în domeniul poluării industriale și 276 în cel al biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.