ACTUALITATE 1 februarie 2016

„Cercul prietenilor neștiuți”, spectacolul de teatru care poate schimba un destin

de Mirela Cara Dragu | 1076 vizualizări

 Joi va avea loc un spectacol caritabil organizat de APC şi Teatrul Independent Osonó 

Asociația pentru Comunitate împreună cu trupa Teatrului Independent Osonó organizează joi, 4 februarie, la Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe un spectacol caritabil care are drept scop strângerea de bani pentru Maria Darocz, o fetiță de numai trei ani care merge cu mare dificultate și care urmează a fi operată în data de 18 februarie, la Spitalul „Regina Maria” din Bucureşti.

Diagnosticată cu luxație de șold congenitală bilaterală, Maria are nevoie de 6.000 de euro pentru a putea merge ca un copil normal. Dacă pentru unii acești bani nu înseamnă mare lucru, pentru familia Mariei suma este foarte mare și nu și-o poate permite. De aceea, toți oamenii care vor veni la teatru joi sunt invitați să contribuie cu o sumă, oricât de mică, pentru a veni în sprijinul unui copil căruia îi putem schimba viitorul împreună, redându-i sănătatea.

Spectacolul pe care actorii de la Teatrul Independent Osonó îl vor juca pentru Maria este unul profund, care abordează tema relațiilor sociale din perspectiva celor două etnii care conviețuiesc în acest colț de țară. „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez” este un spectacol care atinge cele mai sensibile laturi ale ființei umane și care îndeamnă la analiză și la regândirea atitudinii față de ceilalți, pledând pentru empatie și acceptare a alterității.

Prin urmare, toți cei ce se vor afla joi în Sala Albastră a Bibliotecii Județene vor avea de câștigat de două ori. O dată pentru că vor putea urmări un spectacol sensibil, care pătrunde mințile și sufletele pe termen lung, și a doua oară pentru că se vor bucura de prilejul de a se implica în schimbarea destinului unui copil care are dreptul să trăiască sănătos și fericit în această lume.

Evenimentul va începe de la ora 19:00. Intrarea este liberă, dar în loc de a plăti biletul fiecare participant este încurajat să facă o donație.

Cei care, din varii motive, nu vor avea seara de joi liberă, dar vor să contribuie financiar la sănătatea micuței Maria, o pot face virând orice sumă vor dori într-unul din conturile disponibile pentru această cauză. Astfel, persoanele fizice pot depune sumele cu care vor să contribuie în contul RO87 CECE C001 9463 2489 4811, deschis de mama fetei, Daniela Bradu Darocz. La rândul lor, persoanele juridice care au aceeași intenție pot folosi fie contul deschis de Crucea Roșie cu scopul de a strânge bani pentru Maria, respectiv RO55RNCB0124038020540039, fie pe cel deschis de Asociația pentru Comunitate (APC) în același scop: RO53BTRL01501205455817XX.

Donatorii trebuie să aibă în vedere faptul că la Crucea Roșie se strâng bani pentru mai multe cauze. De aceea, la depunerea banilor în cont, este foarte important să se facă precizarea „bani pentru operația Mariei Darocz din Ozun”. De asemenea, este foarte important de știut că nici Crucea Roșie și nici APC nu vor înmâna sumele strânse familiei. Acestea vor fi transferate în contul Spitalului Regina Maria, unde va fi operată fetița.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.