ACTUALITATE 2 februarie 2016

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a decis sarcinile beneficiarilor de ajutor social

de Mirela Cara Dragu | 889 vizualizări

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința de luni planul de lucrări de interes local pe care persoanele care beneficiază de ajutor social trebuie să le presteze.

Măsura este în concordanță cu prevederile cuprinse în Legea privind venitul minim garantat, care prevede printre altele că „primarii au obligația să întocmească un plan de acțiuni sau de lucruri de interes local pentru repartizarea orelor de muncă”, „să țină evidența efectuării acestor ore și să asigure instructajul privind normele de tehnică a securității muncii pentru toate persoanele care prestează acțiuni sau lucrări de interes local”. Conform aceleiași legi, planul de acțiuni sau de lucrări de interes local se aprobă anual prin hotărârea CL. În funcție de solicitările venite din partea instituțiilor partenere, planul respectiv poate fi modificat și actualizat pe parcursul anului, cu obligația de a trece din nou de aprobarea CL.

Astfel, planul aprobat luni de Consiliul Local Sfântu Gheorghe ține cont de nevoile orașului, precum și de posibilitățile de a organiza lucrul și a asigura mijloacele necesare prestării serviciilor în folosul comunității.

Cele mai multe puncte din planul de lucrări de interes local care vor fi parte din responsabilitatea beneficiarilor de ajutor social au în vedere zona Őrkő din Sfântu Gheorghe, unde se va curăța zona pădurii, se va împrăștia cu lopata pământul afânat și se va curăța zona din jurul Casei Comunitare și a Centrului Multifuncțional Neri Szent Fulop. Deszăpezirea, strângerea deșeurilor, întreținerea terenurilor de joacă pentru copii și efectuarea curățeniei în Sala Mică a Sporturilor sunt alte câteva activități cuprinse pe lista sarcinilor de îndeplinit de către persoanele care primesc ajutor social de la Primăria Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.