ACTUALITATE 3 februarie 2016

A doua Întâlnire a Contabililor, dedicată Noului Cod Fiscal

de Sever Ioan Miu | 1024 vizualizări

Pe 12 februarie va avea loc a doua ediție a Întâlnirii Contabililor din Ținutul Secuiesc, cu tema Provocările Noului Cod Fiscal, evenimentul urmând a se desfășura în limba română. Întâlnirea este organizată de Camera de Comerț și Industrie Covasna, împreună cu Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Corpul Experților Contabili și al Contabililor Autorizați Covasna și cu filiala județeană a Asociației Economiștilor Maghiari din România (AEMR).

„Evenimentul se adresează tuturor celor care sunt interesați de modificările codului fiscal. Nu ne adresăm doar contabililor, ci tuturor celor care se interesează de modificările aduse de noul Cod Fiscal și noua procedură fiscală”, au subliniat organizatorii, adăugând că vor să atragă membri AEMR din alte județe.

„Conferința va începe cu cea mai controversată nouă regulă, cea privind impozitările și taxele locale. Până  acum impozitul pe clădiri se diferenția în funcție de proprietar, din 2016 impozitarea se va face în funcție de utilizare. Motiv pentru care primul vorbitor va fi șeful  Serviciului Impozite și Taxe locale din cadrul Ministerului de Finanțe, Gheorghe Marinescu, care va fi ajutat de către un specialist al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), având în vedere că și specialiștii ANEVAR vor avea un cuvânt greu de spus cu privire la valoarea acestor imobile, și pentru unele persoanelor fizice, nu numai pentru cele juridice”, a declarat Debreczeni László, reprezentant CCI Covasna și UEMR. „Este important și pentru că am ajuns să organizăm acest eveniment la nivel regional și pentru că acum avem vorbitori care vin din partea Ministerului de Finanțe, a unor firme recunoscute de consultanță fiscală și a unei firme de avocatură. Conferința noastră ar avea succes și în București”, a declarat președintele CCI Covasna, Edler András György.

Taxa de participare este de 50 lei, acoperind intrarea la conferință şi o masă. Pentru membrii AEMR taxa este de 25 lei, iar pentru studenți intrarea va fi gratuită în limita a 20 de persoane. Înregistrarea se poate face pe pagina de facebook a AEMR. Întâlnirea va avea loc pe 12 februarie la sediul Extensiei UBB Sfântu Gheorghe, str. Stadionului, nr. 14, începând cu ora 9.30.

CCI Covasna februarie 2016 - 1

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.