ACTUALITATE 3 februarie 2016

Şase firme sunt interesate de Parcul industrial de la Câmpu Frumos

de Agerpres | 1220 vizualizări

Şase firme profilate pe transport, tipografie şi servicii publice şi-au manifestat interesul de a-şi desfăşura activitatea în viitorul parc industrial de la Câmpu Frumos, care se va deschide în acest an, a declarat miercuri, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Édler András.

Potrivit acestuia, parcul, amenajat printr-un proiect finanţat din fonduri europene, este finalizat în proporţie de 96%. El estimează că va fi inaugurat la mijlocul acestui an. Édler a mai spus că în scurt timp va fi stabilit regulamentul de funcţionare, care va stipula şi condiţiile de închiriere a clădirilor sau terenurilor, şi va fi desemnat viitorul director executiv al parcului, postul fiind scos deja la concurs.

Preşedintele CCI a menţionat că selecţia firmelor va fi realizată de către o comise formată din şapte persoane şi va fi făcută în funcţie de anumite criterii, cum ar fi nivelul investiţiei, numărul locurilor de muncă create, domeniul de activitate şi nivelul de poluare a mediului înconjurător.

„Sunt 16 hectare de teren şi am propus ca cea mai mică suprafaţă închiriabilă să fie de 1.000 de metri pătraţi. Estimăm ca 11-15 firme să populeze parcul industrial care are toată infrastructura necesară şi avem şi posibilităţi de extindere. În clădirea administrativă, am putea găzdui 24 de firme. Şase firme s-au arătat deja interesate. Intenţionăm să acordăm o facilitate de 10-15% pentru firmele care îşi stabilesc sediul social în acest parc şi care automat vor deveni firme locale”, a spus Édler András.

El a mai menţionat că tarifele practicate în parcul industrial de lângă Sfântu Gheorghe vor fi foarte accesibile, scopul fiind de a atrage cât mai mulţi investitori din diverse domenii de activitate, care să ofere localnicilor locuri de muncă mai bine plătite.

Parcul industrial a fost construit pe terenul unui fost IAS, iar valoarea totală a proiectului realizat de Primăria Sfântu Gheorghe a fost de 24,6 milioane de lei, din care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.