ACTUALITATE 7 februarie 2016

2.000 de lei pentru Maria, strânși în „Cercul prietenilor neștiuți”

de Mirela Cara Dragu | 1155 vizualizări

Asociația pentru Comunitate împreună cu trupa Teatrului Independent Osonó a organizat joi, la Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe, un spectacol caritabil cu scopul de a strânge bani pentru Maria Darocz, o fetiță de numai trei ani din Ozun, diagnosticată cu luxație de șold congenitală bilaterală.

Într-o atmosferă intimă, un număr impresionant de tineri, dar și persoane trecute de prima tinerețe, s-au reunit alături de sufletiștii actori ai trupei Osonó, condusă de regizorul Fazakas Misi, care au jucat impecabil celebrul spectacol de teatru forum „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez”.

Emoționați de prezența micuței Maria, care în ciuda dificultății cu care pășește le-a împărțit bomboane tuturor celor care veniseră la teatru ca să-i fie alături și să îi arate că nu este singură, spectatorii au avut parte de o emoție suplimentară prin tema pe care o pune pe tapet acest spectacol, în care drama de a fi român sau maghiar este prezentată alternativ și echilibrat într-o poveste care te pune pe gânduri.

„Mă bucur nespus că am decis să vin. Auzisem multe despre acest spectacol, dar niciodată nu mi-am făcut timp să-l văd. Numai durerea de a ști un copil în suferință m-a scos din casă și mă bucur că am făcut-o. Plec de aici cu speranța că Maria va merge ca orice copil într-o zi, că am putut și eu să contribui la asta, dar și cu bucuria de a descoperi că, dincolo de etnia și cultura căreia îi aparținem, suntem oameni și știm să ne susținem și să ne ajutăm la nevoie. Pentru mine a fost o seară cu adevărat deosebită”, ne-a spus o spectatoare.

Maria Osono februarie 2016 - 4

Pentru operația din 18 februarie, care se va face la Spitalul „Regina Maria” din București, Maria are nevoie de 6.000 de euro.

Cei care doresc pot dona în continuare orice sumă, folosind unul din conturile disponibile pentru această cauză. Astfel, persoanele fizice pot depune sumele cu care vor să contribuie în contul RO87 CECE C001 9463 2489 4811, deschis de mama fetei, Daniela Bradu Darocz. La rândul lor, persoanele juridice care au aceeași intenție pot folosi fie contul deschis de Crucea Roșie cu scopul de a strânge bani pentru Maria, respectiv RO55RNCB0124038020540039, fie pe cel deschis de Asociația pentru Comunitate (APC) în același scop: RO53BTRL01501205455817XX.

Donatorii trebuie să aibă în vedere faptul că la Crucea Roșie se strâng bani pentru mai multe cauze. De aceea, la depunerea banilor în cont, este foarte important să se facă precizarea „bani pentru operația Mariei Darocz din Ozun”. De asemenea, este foarte important de știut că nici Crucea Roșie și nici APC nu vor înmâna sumele strânse familiei. Acestea vor fi transferate în contul Spitalului Regina Maria, unde va fi operată fetița.

În același scop de a încuraja persoanele dornice să ajute să se implice în cazul Mariei, Asociația pentru Comunitate a scos la licitație o păpușă handmade marca Mălina Dolls, realizată de Oana Mălina Negrea. Prețul de vânzare a păpușii este de 150 de lei, însă ea va merge la persoana care până vineri, 12 februarie, va licita cea mai mare sumă pentru a o putea achiziționa.

Maria Osono februarie 2016 - 5

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.