ACTUALITATE 7 februarie 2016

Delicte silvice constatate de poliţiştii covăsneni

de Covasna Media | 744 vizualizări

Poliţiştii din Vâlcele au depistat joia trecută în flagrant un bărbat de 34 de ani care a tăiat şi sustras patru arbori specia gorun, din pădurea de pe raza satului Araci. Prejudiciul cauzat este de 2.000 de lei. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Pentru aceleași infracțiuni este cercetat şi un bărbat din Barcani. Acesta a fost depistat de poliţiştii din comună după ce a tăiat ilegal şi sustras un arbore de esenţă răşinoase din pădurea de pe raza comunei.

Tot joi, poliţiştii din cadrul Serviciul Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic desfăşurată în zona Întorsurii Buzăului, au depistat un bărbat care transporta cu o autoutilitară 20 de metri steri de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul avea asupra sa un aviz de însoţire, însă acesta era completat în mod necorespunzător şi prezenta ştersături, modificări şi adăugiri.

Faţă de cele constatate s-a luat măsura sancţionării cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei, iar cei 20 mst de lemn au fost confiscaţi.

În aceeaşi zi, poliţiştii din Sfântu Gheorghe aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, împreună cu subofiţeri jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna, au despistat în flagrant un bărbat de 41 de ani care transporta material lemnos cu o autoutilitară.

Din verificări s-a stabilit că persoana nu avea aviz de însoţire pentru lemnul transportat. Se fac verificări pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos şi dispunerea măsurilor legale.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.