LIFESTYLE 8 februarie 2016

Un studiu confirmă: Filmele romantice îţi fac mai mult rău

de Covasna Media | 518 vizualizări

Un nou studiu, condus de Universitatea din Michigan, a confirmat ceea ce ştiam deja cel mai probabil: ne afectează percepţia asupra comportamentului normal al unui bărbat.

Studiul a folosit şase filme pentru a analiza reacţiile femeilor în cazul unui comportament agresiv sub deviza „dragostea învinge tot”.

Cercetătorul, Julia R. Lippman, a folosit, între altele, comedia romantică Mary cea cu vino-ncoa (There's Something About Mary) şi thriller-ul În pat cu duşmanul (Sleeping with the Enemy). Ea a descoperit că femeile care s-au uitat la comedii romantice, în care agresivitatea bărbatului este prezentată într-o manieră pozitivă, erau mai înclinate să accepte astfel de comportament drept normal.

Lippman spune că astfel de filme determină femeile să accepte „mitul hărţuitorului”, pe care îl defineşte drept „convingeri false sau exagerate cu privire la hărţuire care minimizează gravitatea situaţiei, ceea ce înseamnă că o persoană care le acceptă cu convingere tinde să ia hărţuirea mai puţin în serios”. Pe de altă parte, femeile care s-au uitat la thriller au recunoscut hărţuirea drept ceea ce este, scrie gandul.info citând nymag.com.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.