ACTUALITATE 9 februarie 2016

Concurs de design de tricouri lansat de Crucea Roşie Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 928 vizualizări

Crucea Roșie Covasna a dat startul primei ediții a competiţiei „Design de tricou pentru Concursul de Prim Ajutor – LIFESAVER”, la care pot participa elevii judeţului Covasna din ciclul gimnazial şi liceal. Ultima zi a concursului este 26 februarie. Până în această zi, cei interesaţi pot să trimită online sau la sediul organizaţiei proiectele în format electronic cu ideile de design pentru tricoul LIFESAVER. Designul câştigător va fi imprimat pe tricourile care vor fi purtate de cei aproximativ 350 de participanți la cea de-a 53-a ediţie a concursului județean „Sanitarii Pricepuți”.

„Ne pregătim de concursul judeţean de prim-ajutor Sanitarii pricepuţi pe care îl organizăm în fiecare an. Ne-am propus ca în acest an pentru designul de tricouri să nu mai apelăm la serviciile graficienilor, ci să vedem în mod direct ce îşi doresc tinerii şi care este stilul lor”, ne-a spus Lazar Andrea, coordonatorul concursului, care a mai adăugat că designurile se pot realiza atât manual, cât şi cu ajutorului unui program computerizat. „Pe noi ne interesează ideea în sine, nu talentul de grafician”, spune Andrea.

Lazar Andrea a punctat de asemenea că jurizarea se va face separat pentru proiectele depuse de elevii din gimnaziu şi separat pentru cei de liceu.

Calendar şi condiţii de realizare a designului

Calendarul evenimentului arată că 26 februarie este ultima zi de predare a proiectelor, în perioada 29 februarie – 4 martie 2016 va avea loc procesul de jurizare, iar în perioada 7-11 martie 2016 vor fi anunţaţi câștigători.

Potrivit regulamentului de organizare a concursului, designul de tricou trebuie să ţină seama de următoarele aspecte: „trebuie să redea importanța însușirii cunoștințelor de Prim Ajutor; poate fi realizat față, verso sau față+verso; Este obligatoriu ca acesta să includă logo-ul Crucea Roşie Covasna, care poate fi inclus pe orice parte a tricoului – faţă, verso, mâneci; Este de dorit ca designul propus să poată fi reprodus pe tricou alb cu mânecă scurtă; Sunt acceptate maxim două propuneri de design de tricou de la o persoană”.

În 17 mai are loc concursul judeţean „Sanitarii pricepuţi”

În fiecare an, circa 350 de elevi din tot judeţul participă la concursul „Sanitarii Pricepuţi”, iar amploarea evenimentului pare să crească la fiecare ediţie.

„Este bine ca fiecare dintre noi să ştie să acorde primul ajutor. Au fost cazuri în care participarea la concursul „Sanitarii Pricepuţi” a fost de ajutor pentru elevi şi familiile acestora. Un caz particular a fost când un tânăr a recunoscut că tatăl lui are un atac cerebral şi a reuşit să îi salveze viaţa pentru că a ştiut cum să reacţioneze, ce să facă şi ce să spună după ce a sunat la 112”, ne-a mai precizat Lazar Andrea.

Teme articol: crucea rosie concurs design
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.