ACTUALITATE 9 februarie 2016

Şase restaurante din Sfântu Gheorghe participă la Joia Gurmanzilor

de Sever Ioan Miu | 967 vizualizări

Șase restaurante participă joi, 11 februarie, la cea de-a șaptea ediție a evenimentului „Joia Gurmanzilor”. Astfel, localurile Șugaș, Best Western Park, Tribel FF, Korzo Irish Pub, Ganesa și Kolcza îi așteaptă pe amatorii de bucate bune cu diferite feluri de mâncare la preț redus, în timp ce băuturile își vor păstra prețul.

O excepție parțială o face restaurantul Șugaș, unde o sticlă de apă va fi inclusă în prețul bufetului suedez, de 29 lei pe persoană. „Anul trecut am făcut o mare greșeală că nu am ținut decât până la ora 16, iar cei care nu puteau ajunge până ieșeau de la muncă, nu au venit. Anul acesta este deschis toată ziua, de la orele 12 până la 20, 21”, ne-a declarat Fülöp László, reprezentantul Restaurantului Şugaş. Restaurantele Ganesa și Korzo Irish Pub oferă un meniu special, unde toate specialitățile sunt la jumătate de preț, Tribel FF oferă reduceri de 50% la Pizzerie, Salad Bar și zona de autoservire, în timp ce restaurantele Kolcza și Best Western Park oferă reduceri de 50% a la carte, din toate felurile de mâncare din meniu.

Fără rezervări

Și anul acesta evenimentul este organizat de Asociația Unităților Hoteliere și de Alimentație Publică (SVESZ). Reprezentantul SVESZ,  Grubisics Levente, spune că „nu prea se fac rezervări. În anii când s-au făcut rezervări au fost niște complicații. S-a făcut rezervarea, cel care a făcut rezervarea n-a venit la timp, clientul a intrat în restaurant, a văzut că sunt mese libere, şi s-a supărat că deși sunt mese libere și e o zi specială în care îți permiți să mănânci puțin mai mult sau să mănânci specialități, nu ai această posibilitate și a fost o reclamă negativă”.

O tradiție din Ungaria, care s-a ținut prima dată la noi la Odorheiu Secuiesc, Joia Gurmanzilor este legată de obiceiul  Lăsatului Secului, când se mănâncă mult înainte de intrarea în postul catolic.

„Joia gurmanzilor e un eveniment ca de distracție, 'hai să vedem, hai să se mai întâmple ceva și pe zona de restaurante', că după Revelion s-a cam făcut liniște. În joia gurmanzilor lumea iese din casă și mai are curajul să mai intre în restaurant. E un fel de puțin soare în iarna asta”, a declarat reprezentantul Best Western Park, Kovács István.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.