ACTUALITATE 10 februarie 2016

Delicte silvice constatate de polițiștii din Întorsura Buzăului, Ilieni și Belin

de Covasna Media | 931 vizualizări

Marţi, 9 februarie 2016, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Întorsura Buzăului au acționat pe raza comunei Valea Mare în scopul prevenirii și combaterii delictelor silvice. În urma activităților întreprinse în acest sens, a fost depistat un bărbat de 71 de ani care a tăiat ilegal și sustras un arbore de esență foioase, iar lemnul rezultat l-a transportat la domiciliu.

Tot în cadrul acestei acțiuni a fost identificat în flagrant un alt bărbat de 50 de ani, care a tăiat ilegal și sustras șapte arbori specia foioase.

Cantitatea de 3,5 mc de lemn a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi bărbați sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Tot miercuri, polițiștii din Ilieni aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu au depistat în flagrant un tânăr în vârstă de 26 de ani care transporta doi arbori de esență salcâm. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana a tăiat ilegal și sustras arborii din albia pârâului Ilieni. Prejudiciul a fost estimat la circa 750 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

Iar polițiștii din Belin au surprins în flagrant doi bărbați de 31 și de 26 ani care transportau cu o căruță lemn de foc de esență fag, fără a avea documente de proveniență.

Trecând la verificări s-a stabilit că cei doi au tăiat fără drept și sustras patru arbori nemarcați din pădurea comunei Belin.

A fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de un mc de material lemnos, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.