ACTUALITATE 10 februarie 2016

Portul popular întorsurean va fi scos la bal

de Iulia Drăghici - Taraș | 1206 vizualizări

Ediţia a doua a Balului Portului Popular din Întorsura Buzăului va avea loc în 20 februarie, de la ora 20 la Căminul Cultural din Brădet, iar accesul persoanelor se va face pe bază de invitaţie şi prin confirmare telefonică.

„Am văzut că în multe zone din ţară se ţine acest bal al portului popular şi eu chiar îmi doresc să extind acest frumos obicei prin care oamenii să poarte costumele tradiţionale româneşti. Sunt convins că în fiecare casă există câte un costum popular, iar acesta trebuie neapărat îmbrăcat şi scos la loc de cinste. Românii au costume tradiţionale extraordinar de frumoase, iar eu cred că acestea nu trebuie uitate, ci trebuie purtate cu mândrie pentru că ne reprezintă”, ne-a declarat reprezentantul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean.

Organizatorul principal al evenimentului, Costică Oltean, ne-a spus de asemenea că evenimentul va fi marcat de dans, muzică şi voie bună. „Fiecare invitat îşi aduce de acasă „de-ale gurii” care vor fi servite de ei şi de cei dragi. La eveniment avem invitate şi formaţii corale şi de dansuri populare. Fiind vorba de un bal, este clar că oamenii vin la joc. În pauzele în care oamenii nu dansează, vor intra în scenă formaţiile corale şi cele de dansuri. Practic va fi un mic spectacol”.

Chiar dacă intrarea la eveniment este liberă, este necesar ca doritorii să confirme telefonic prezenţa. „Accesul este pe bază de invitaţie pentru că fiecare om care vine trebuie să aibă un loc la masă. Noi o să trimitem invitaţiile la şcoală, acestea vor fi distribuite elevilor care au ambii părinţi acasă. Invitaţiile vor ajunge în felul acesta la părinţi, care în final ne vor suna pe noi să confirme prezenţa la eveniment, dar şi numărul de persoane alături de care vor veni însoţiţi. În felul acesta vom şti câte locuri să pregătim la mese. De asemenea, invitaţia va fi postată şi online”, a mai spus Costică Oltean.

La eveniment sunt aşteptate circa 250 de persoane, acelaşi număr de oameni care a participat şi la ediţia de anul trecut.

Balul Portului Popular este organizat de Primăria Întorsura Buzăului, Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, Căminul Cultural din Brădet şi Asociaţia „Cununa Carpaţilor”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.