ACTUALITATE 11 februarie 2016

Cursuri de dansuri populare la Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1519 vizualizări

În doar două zile de la publicarea anunţului online, peste 30 de copii din zona Buzaielor s-au înscris la cursurile de dansuri populare organizate în cadrul Căminului Cultural din Sita Buzăului. Sâmbătă, 6 februarie, a avut loc prima repetiţie, la care au participat tinerii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. Prezenţi în sală au fost şi părinţii copiilor.

Anunţul de organizare a cursurilor a fost dat de directorul Căminului Cultural, Daniel Neagoe, iar coregraf este Rodica Boieru, ambii fiind şi coordonatorii Ansamblului Folcloric „Brâuleţul”.

„Încercăm să prindem câte o generaţie de copii în ideea de a le implementa dragostea pentru portul popular şi pentru dansurile populare. De asemenea, ne dorim să promovăm copiii talentaţi. Aceasta este menirea noastră. În momentul de faţă sunt înscrişi 32 de copii, dar, după cum am fost anunţaţi, ne aşteptăm să ajungem la 40, dacă nu chiar mai mult. Zilnic mă sună oameni. Categoric sâmbăta viitoare vom fi 40 de persoane”, a declarat directorul Căminului Cultural din Sita Buzăului, Daniel Neagoe.

Perioada de înscrieri nu are un termen final stabilit, însă Daniel Neagoe a precizat că ar prefera ca acesta să fie cât mai curând. „Ar fi bine ca oamenii care doresc să îşi înscrie copiii să facă acest lucru cât mai curând pentru că la un moment dat vom trece la o etapă superioară de dans şi atunci copiii care vin ulterior nu se vor mai putea integra”, a spus organizatorul cursurilor.

Repetiţiile se organizează în fiecare sâmbătă la Căminul Cultural din Sita Buzăului. „O să fie perioade în care ne vom întâlni chiar şi vinerea şi duminica. Ne bate gândul să facem „Şezătoarea” prima scenă pe care să iasă copiii, măcar cu un dans. Vrem să le dăm deja posibilitatea să culeagă roadele muncii lor şi să prindă curaj. În acelaşi timp, vrem să le dăm şi părinţilor şansa să îi vadă pe copii cât mai repede pe scenă. „Şezătoarea” nu este o scenă pretenţioasă, drept pentru care va fi o oportunitate bună de a câştiga un pic de experienţă şi de a încerca emoţiile unui spectacol”, a mai pus Daniel Neagoe.

Ansamblul Folcloric „Brâuleţul” recrutează

Directorul Căminului Cultural a precizat că tinerii pasionaţi şi talentaţi vor avea şansa de a deveni membrii Ansamblului „Brâuleţul”, cel mai popular grup folcloric din zona Buzaielor. „Cei care vor avansa repede au toate şansele să ajungă în echipa celor mari a ansamblului. Prin intermediul cursurilor ne dorim să recrutăm tinerii talentaţi care să asigure continuitatea „Brâuleţului”. Cei mari se căsătoresc, pleacă la facultăţi şi de aceea trebuie să avem tot timpul alături de noi tinerii din generaţiile care vin din urmă”, a punctat Daniel Neagoe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.