LIFESTYLE 11 februarie 2016

Remedii inedite cu eficiență dovedită

de Covasna Media | 572 vizualizări

Există câteva remedii care, deși par absurde sau complet inutile, au efecte garantate și funcționează chiar mai bine decât tratamentele medicamentoase. În plus, aceste remedii au confirmarea științei de partea lor, menţionează clicksanatate.ro.

Oțetul de mere tratează cuticulele infectate

Oțetul de mere are proprietăți naturale antibacteriene, astfel că vindecă cu succes infecția cuticu­lelor. Aplică pe locul infectat oțet de vin alb diluat cu apă timp de 15 minute, în fiecare zi.

Elimină mătreața cu aspirină

Aspirina conține acidu salicilic, un ingredient antiacnee, cu pro­prietăți de exfoliere a celulelor moarte. Acidul salicilic elimină, însă, și mătreața - zdrobește o pastilă și adaug-o în șamponul pe care îl folosești în mod regulat. Aplică șamponul și lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute pe scalp, apoi clătește cu apă călduță.

Sexul calmează durerile de cap

Cercetările arată că 43% dintre persoanele implicate au simțit o ameliorare a simptomelor după primul orgasm. De altfel, oamenii de știință sunt de părere că endor­finele eliberate în timpul actului sexual atenuează durerile.

Răul de mișcare trece cu lămâie

Răul de mișcare este adesea însoțit de exces de salivație. Tani­nurile din componența lămâii (compușii astringenți) usucă gura și elimină saliva, ameliorând starea de greață.

Tratează eczemele cu bicarbonat de sodiu

Pielea afectată de eczeme tinde să fie mai acidă, iar bicarbonatul de sodiu are rolul de a-i reda un pH-ul neutru și de a provoca descuamarea pielii moarte. Astfel, se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă călduță și se aplică pasta obți­nută pe locul afectat timp de 15 minute, de trei ori pe săptămână.

Salvia calmează inflamațiile

Un studiu publicat în European Journal of Medical Research a dezvăluit că spray-urile care conțin 15% salvie au atenuat semnificativ inflamațiile în mai puțin de două ore.

Alcoolul elimină mirosul neplăcut al picioarelor

Alcoolul ucide bacteriile și ciupercile de la nivelul pielii piciorului și elimină, totodată, excesul de transpirație ce provoacă mirosul neplăcut. Se freacă în fiecare dimineață picioarele cu o dischetă demachiantă înmuiată în alcool, pentru a preveni transpirația și a controla mirosul de-alungul întregii zile.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.