ACTUALITATE 12 februarie 2016

În martie, Florin Piersic Jr. vine la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1360 vizualizări

Asociaţia pentru Comunitate, Observatorul de Covasna şi Teatrul „Andrei Mureşanu” aduc la Sfântu Gheorghe spectacolul „FREAK SHOW”, scris, regizat şi interpretat de Florin Piersic jr. Evenimentul, care va avea loc în 11 martie, de la ora 19,30, la Teatrul „Andrei Mureşanu”, aduce în faţa publicului covăsnean un „one-man-show” unic în România.

«Freak Show» este acel gen de spectacol pe care îți dorești să îl revezi pentru că nu te poți sătura de savoarea interpretării și de artificiile regizorale” - Mirela Cara

Florin Piersic jr. a fost prezent cu „Freak Show”, one-man-show-ul în care actorul interpretează 13 personaje, pe scene internaţionale din Germania, Franţa, Anglia, Canada, Belgia, dar şi pe plan naţional, pe scene din Bucureşti, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Sibiu, Arad, Bacău, Alexandria, Gura Humorului sau Galaţi. În martie este rândul oraşului Sfântu Gheorghe să îl primească cu sala plină pe celebrul actor, regizor şi scriitor, Florin Piersic jr.

Biletele la spectacol pot fi achiziţionate de la sediul ziarului Observatorul de Covasna, de la Biroul de Organizări Evenimente din centrul oraşului şi de la Casa de bilete a Teatrului „Andrei Mureşanu”. Deja, circa 20% din biletele disponibile au fost vândute.

Preţul întreg al unui bilet este de 50 de lei, însă abonaţii ziarului „Observatorul de Covasna” beneficiază de 50% reducere. Reducerea la jumătate de preţ se acordă şi persoanelor care achiziţionează biletul până în 29 februarie.

Florin Piersic jr - Freak Show (10)

Un singur actor, 13 personaje, umor şi realism crunt

FREAK SHOW, spectacolul care a avut premiera absolută în 7 decembrie 2013, este unul „dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore”, se precizează într-un comunicat de presă.

„Florin Piersic Jr. face totul în „Freak Show” și face totul bine: l-a scris, l-a regizat și l-a jucat. Trece, într-un singur spectacol, prin treisprezece personaje. E uluitor să vezi un om, fie el și un actor atât de talentat, devenind, la fiecare zece minute, altul”, scrie într-o cronică de teatru, ziaristul Andrei Crăciun.

Florin Piersic jr - Freak Show (1)

Coordonatorul evenimentului de la Sfântu Gheorghe, Mirela Cara, spune că „Freak Show” este „o șansă de a vedea expuse calitățile actoricești ale lui Piersic Jr. care își exprimă natura interpretativă cameleonică înfățișând o gamă de 13 personaje care de care mai ciudate, de la bancheri și oameni de showbiz, la oameni fără adăpost. Este un spectacol care abundă de umor, dar care poartă în sine substraturi pline de un realism crunt, aproape cinic cu trimitere către lumea în care trăim. Freak Show este acel gen de spectacol pe care îți dorești să îl revezi pentru că nu te poți sătura de savoarea interpretării și de artificiile regizorale. Eu sunt convinsă că publicul covăsnean va avea ocazia de a veni la un spectacol cum rar are prilejul să vadă și de care își va aminti mult timp după. Chiar este de neratat”.

„Scriitura este alertă, cu umor, se insinuează adânc şi ireverenţios în intimitatea personajelor, abordând, din unghiuri diferite, nevroza şi disfuncţiile fiecăruia. Actorul are o percepţie profundă a naturii fiecărui caracter, dincolo de teatralitatea dată de o schimbare de costum. Piersic Jr. pătrunde în carnea personajelor, forează în substanţa lor interioară, dincolo de superficialitatea reprezentării exterioare”, scrie într-o recenzie a spectacolului publicată în Dilema Veche.

Mărturie a faptului că spectacolul este unul apreciat de multă lume este şi Premiul Special al Juriului, în secțiunea Off, obţinut de „Freak Show” la Gala FESTCO.

Florin Piersic jr - Freak Show (12)

Despre Florin Piersic Jr.

Florin Piersic Jr. a câştigat Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002, la Gala UNITER, tot datorită unui one-man-show, „Sex Drugs Rock and Roll”, acesta devenind unul dintre cele mai importante evenimente ale carierei sale.

În 2015, Florin Piersic jr. a fost desemnat cel mai bun actor de film într-un rol principal, la Gala Gopo, pentru filmul „Quod erat demonstrandum”.

Printre planurile actorului se găseşte şi lung-metrajul „Nimic despre dragoste”, film realizat după un scenariu propriu, care urmează să fie finalizat în 2016.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.