Covasna Media Group|Miercuri, 31 August, 2016

Kulcsár-Terza József a oferit un steag secuiesc Consiliului Județean 

Kulcsar Terza steag secuiesc consiliul judetean februarie 2016 - 1

Consilierul județean din partea Partidului Civic Maghiar (PCM), Kulcsár-Terza József, a oferit un steag secuiesc Consiliului Județean (CJ), în timpul şedinţei de joi. Kulcsár s-a ridicat de la locul său din sală, a adus steagul, după care l-a pus în spatele prezidiului, alături de drapelul Uniunii Europene, cel al României și de steagul județului Covasna. Întrebat de presă, la finalul ședinței, dacă steagul va rămâne în sala de consiliu, președintele CJ și lider al UDMR Covasna, Tamás Sándor, a răspuns, zâmbind: „Este un cadou, deci, știți și dumneavoastră, un cadou trebuie prețuit. Rămâne!”

„Cred că steagul secuiesc are loc și trebuie arborat în Secuime. Dacă poporul secui are simboluri, atunci acele simboluri trebuie folosite și respectate. Cred că nu supără pe nimeni, dacă istoria ne-a făcut aici în aceste meleaguri, să trăim români și maghiari, atunci și steagul românesc poate să aibă acolo un tovarăș, steagul secuiesc”, a spus Kulcsár-Terza. În al doilea rând, el s-a declarat deranjat de faptul că, după o reclamație privind steagul secuiesc de pe Primăria din Miercurea Ciuc, Tribunalul Harghita a decis că arborarea lui este nelegală de către autoritățile publice. Kulcsár-Terza a mai spus că steagul este un cadou din partea sa, în calitate de consilier județean, nu în numele Partidului Civic Maghiar. „Nu m-am consultat cu nimeni. În calitate de consilier județean am luat un steag și am făcut cadou, ca la ședințele CJ să fie acolo steagul secuiesc”. Consilierul este și președintele PCM Covasna.

„Arborarea steagului secuiesc este nelegală”

Contactat telefonic, prefectul Sebastian Cucu a declarat că încă nu știe ce s-a întâmplat, dar a precizat că arborarea steagului secuiesc este nelegală: „O să verific. Eu am fost plecat și nu mi-a adus nimeni la cunoștință. Știți că arborarea drapelului secuiesc a fost declarată nelegală de instanță. Cum să calific altfel decât nelegal, dacă s-a întâmplat așa ceva? Faptul că s-a dăruit un steag, nu știu dacă e o problemă sau nu, dar nu e problema mea. Problema e să nu fie arborat într-o instituție publică”. Ulterior, prefectul a revenit cu o precizare: „Nu numai că este nelegală arborarea, e vorba de nerespectarea unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile pe această temă. Eu pot să solicit Consiliului Județean și președintelui să-l îndepărteze. Aici nu mai e vorba decât de respectarea unei hotărâri judecătorești, iar dacă e necesar vom solicita și punerea acestei hotărâri, așa cum am mai făcut-o. Aici nu ține nimic de voința mea, sau a altcuiva, de a unui prefect sau a altuia, care a fost sau va fi. E vorba de respectarea hotărârii judecătorești și sper ca dânșii să înțeleagă”.

Comentarii Facebook

Comentarii.

2 Răspunsuri la Kulcsár-Terza József a oferit un steag secuiesc Consiliului Județean

 1. stelian

  Gata, problema s-a rezolvat, sa curga laptele….!

   
 2. Legal, nelegal....???

  …macar are prefectul Cucu o ocupatie. Pe langa faptul ca nu face nimic, romaneste taie frunza la caini, ocupatia lui preferata este arborarea steagului secuiesc, a simbolurilor seculare maghiare, cat si crearea unei tensiuni interetnice.
  Ciolos a schimbat catva prefecti, cand urmeaza cuculetul covasnean?

   

Adaugă Comentariu

-->