ACTUALITATE 3 februarie 2016

TEGA suplimentează numărul containerelor semiîngropate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1006 vizualizări

Planurile TEGA de modernizare a sectorului de colectare a deşeurilor în oraşul Sfântu Gheorghe sunt în derulare. În cadrul conferinţei de presă susţinută marţi, directorul general al companiei, Tóth-Birtan Csaba, a declarat că alte circa 22 de containere semiîngropate vor fi amplasate în oraş. De asemenea, în cursul acestei luni, un presscontainer va intra în probe, în zona Pieţei centrale.

„În momentul de faţă sunt montate 44 de containere semiîngropate şi avem achiziţionate încă 22. Aşteptăm să treacă iarna să trecem la „plantarea” lor. Soarta containerelor este legată şi de centrul de management integrat. Până când nu intră în funcţiune centrul de la Leţ, nu avem de ce să colectăm fracţia bio-degradabilă. Containerele au fost achiziţionate în pereche – unele pentru deşeu bio-degradabil, şi altele pentru deşeul mixt. În această primăvară vom începe plantarea containerelor pentru deşeu mixt, dar nu are rost să le punem şi pe cele pentru deşeu bio-degradabil, pentru că, probabil vor fi umplute tot cu deşeu mixt. Când va veni momentul, vom începe şi o campanie de informare”, a declarat Tóth-Birtan Csaba.

Directorul general al TEGA S.A. a mai precizat: „În două săptămâni, pe la mijlocul lunii februarie, când nici iarna nu va fi chiar aşa aprigă, o să intre în probe presscontainerul în piaţă. O să fie vizibil, în piaţa centrală. Primăria va trebui să monteze în locaţia respectivă supraveghere video pentru că este vorba despre o investiţie importantă, de 200.000 de lei”.

TEGA S.A. este, de aproape două decenii, cea mai mare companie în județul Covasna care  gestionează serviciile publice de salubrizare a deșeurilor municipale.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.