ACTUALITATE 2 martie 2016

Serată caritabilă în zona Buzaielor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1326 vizualizări

Asociaţia „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului a organizat, în 1 Martie, o serată caritabilă. Scopul evenimentului a fost cel de a strânge bani pentru operaţia de micşorare de stomac, de care are nevoie o mamă a trei copii din Sita Buzăului. În total, s-au strâns circa 6.700 de lei din donaţii.

Femeia are 38 de ani, înălţimea de 1,61 de metri şi greutatea de 167 de kilograme. „Această anomalie pune în pericol funcţionarea organelor interne, o împiedică să se deplaseze şi să aibă o viaţă normală”, scrie în invitaţia pe care au primit-o oamenii din zona Buzaielor prezenţi la eveniment.

„Venim în sprijinul femeii pentru că vrem să îi redăm posibilitatea acestei mame de a fi alături de copiii ei. Am organizat serata pentru operaţia care costă 3.600 de euro, fără analize, fără drumuri, fără nimic. Oamenii au fost sensibili şi cei care nu au putut să vină şi au fost invitaţi, au trimis bani”, ne-a declarat preşedinta Asociaţiei „Reuniunea Femeilor Ortodoxe”, preoteasa Parohiei din Întorsura Buzăului, Maria Popica.

„Am cunoscut-o pe doamna pentru că a avut copii la noi la şcoală, la şcoala din Bobocea. Am avut una dintre fetiţele femeii la mine în clasă. Sunt nişte copii foarte buni, foarte bine educaţi, studioşi şi deştepţi, dar cu posibilităţi materiale reduse. Banii familiei au mers în primul rând spre educaţia copiilor, nu s-au concentrat pe problema mamei. Adevărul este că mama nu lucrează nicăieri, tatăl se chinuie şi fata cea mare este studentă bursieră. Am încercat să le întindem o mână de ajutor”, ne-a spus Laura Mitrofan, învăţătoare la Şcoala din Bobocea, cea care a adus cazul în atenţia Asociaţiei.

Cei prezenţi la serată au primit mărţişoare realizate de elevii de clasa a IV-a de la Şcoala din Bobocea. Mai mult, aceştia au putut să admire şi un program artistic, care a cuprins dansuri spaniole, vals şi recitări de poezii despre mamă.

„Este a patra serată caritabilă pe care am organizat-o. Eu în toate văd mâna lui Dumnezeu. Dumnezeu le dă în gând oamenilor să vină şi să ajute atunci când este cu adevărat o problemă”, a mai spus Maria Popica.

Asociaţia „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului are în prezent circa 230 de membre, femei din toată zona Buzaielor. Aceasta a luat fiinţă în data de 1 septembrie 2011 la iniţiativa membrilor fondatori – Popica Maria, Tohănean Liliana Maria, Găitan Carmen Maria, Bosânceanu Ioana, Găitan Maria Magdalena, Lihor Alemănuţa Sorina, Mitrofan Laura, Mitrofan Cristina, Banciu Cornelia Aurora, Stroie Rodica, Bularca Otilia, Tohănean Marcela – cu binecuvântarea I.P.S. Ioan al Covasnei si Harghitei, şi a căpătat personalitate juridică la data de 16 noiembrie 2011.

Potrivit preşedintei Asociaţiei, „misiunea noastră este de a veni în sprijinul parohiilor şi de a rezolva cazurile sociale. Suntem o asociaţie caritabilă şi încercăm să sprijinim Biserica în activitatea filantropică. Este important să ajutăm oamenii ca să vedem bucuria pe chipurile lor. În momentul în care faci binele primeşti binele”.

Despre sărbătoarea de 1 Martie, Maria Popica a precizat că „este o sărbătoare a primăverii în care femeile sunt omagiate. Este o sărbătoare pe care o apreciem. Ziua Femeii Ortodoxe este marcată în 25 martie, de Bunavestire”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.