LIFESTYLE 8 martie 2016

„La puşcărie”, restaurantul în care lucrează infractori plătiţi cu 1.000 de euro

de Covasna Media | 687 vizualizări

InGalera este un restaurant proaspăt deschis în Milano care face furori în rândul elitei italiene locale. Secretul triumfului? Localul se află în interiorul penitenciarului de securitate medie Bollate.

Chelnerii, picolii şi bucătarii restaurantului InGalera, care funcţionează chiar în închisoarea de securitate medie Bollate, din Milano, sunt deţinuţi condamnaţi pentru crime, jafuri armate, trafic de droguri şi alte delicte. Acest lucru nu îi opreşte însă pe oameni să vină cu copiii, la sfârşit de săptămână, pentru o masă în familie.

InGalera poate fi declarat, aşadar, un succes în domeniul culinar, luna martie fiind în totalitate rezervată, dar şi ca experiment de reabili­tare a deţinuţilor, oamenii arătându-se extrem de încântaţi de iniţiativă. În acest caz, teritoriul închisorii a devenit un puternic instrument de promovare pentru restaurantul milanez. Pe portalul turistic TripAdvisor, localul se bucură chiar de un respectabil punctaj de 4,5 din 5 steluţe, precizează adevarul.ro.

Designul restautantului este simplu, aerisit şi modern, iar pereţii sunt decoraţi cu postere din pelicule cinematografice faimoase, în care acţiunea se desfăşoară în închisoare, printre care filmul „Evadare din Alcatraz”. Mâncarea este excelentă, după cum o laudă clienţii satisfăcuţi, printre care Carla Borghi. „Am vrut să vedem realitatea de aici. Este un restaurant clasic”, a mai spus femeia, mulţumită de experienţă.

Ideea din spatele proiectului i-a aparţinut Silviei Polleri, o fostă edu­catoare. „Prima dată, oamenii s-au uitat la mine de parcă aş fi fost nebu­nă. Li s-a părut şi mai nebunească ideea de a numi restaurantul InGalera (n.r. argou italian pentru „La Închisoare”)”, povesteşte Polleri, care a primit sponsorizări din partea mai multor firme şi serviciile unui arhitect local, pentru interiorul restaurantului, în mod gratuit.

Femeia a angajat un majordom, care conduce oaspeţii la mese şi ţine evidenţa câştigurilor, şi un chef profesionist, Ivan Manzo, care conduce bucătăria. Deţinuţii sunt plătiţi cu până la 1.000 de euro pe lună pentru munca depusă la restaurant şi, în plus, primesc şi bacşişuri, pe care le împart. „Este o mândrie, o modalitate de a face oamenii fericiţi şi de a le demonstra că şi puşcăriaşii se pot schimba şi pot evolua”, a spus Mirko, unul dintre prizonieri.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.