ACTUALITATE 14 martie 2016

Paraciclistul Oláh Attila la Campionatul Mondial din Italia

de Iulia Drăghici - Taraș | 1339 vizualizări

Covăsneanul Oláh Attila reprezintă România la competiţia mondială de paraciclism de la Montichiari

Oláh Attila, campionul paraciclist din Târgu Secuiesc membru al echipei Tuşnad Cycling Team, coordonată de singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak, a plecat luni seara spre Italia pentru a participa la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Velodrom 2016. Competiţia va avea loc în perioada 17-20 martie şi se va desfăşura la Montichiari.

„Sunt pregătit pentru concursul de un kilometru. M-am antrenat foarte mult şi am câştigat multă experienţă pentru pistă. Cred că pot să ocup un loc în top 10”, ne-a spus Attila.

Campionul paraciclist covăsnean a luat parte la începutul lunii la cantonamente de pregătire în Germania şi Franţa.

Alături de Oláh Attila, în reprezentativa României la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Velodrom 2016 fac parte şi sportivii Eduard Novak, Eduard Moescu și Robert Tămîrjan, potrivit site-ului Federaţiei Române de Ciclism.

Aceeaşi sursă notează faptul că acest campionat este „ultima întrecere care va conta pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro”. În prezent, doar Eduard Novak este calificat pentru a participa la competiţia olimpică din Brazilia din toamna acestui an.

„Ciclismul este viaţa mea”

Oláh Attila s-a născut cu o dizabilitate la piciorul stâng. „Îmi lipseşte genunchiul şi piciorul stâng este foarte scurt, comparativ cu piciorul drept. Aşa m-am născut”, ne-a spus tânărul din Târgu Secuiesc, într-un interviu anterior. Încă de la vârsta de doi ani, acesta poartă orteză la piciorul stâng, dar acest fapt nu l-a împiedicat să aibă o copilărie normală şi să devină reprezentant al României la cele mai importante competiţii de paraciclism din lume.

La sugestia lui Eduard Novak, în 2010 Attila a intrat echipa Tuşnad Cycling Team. „Acum ciclismul este viaţa mea. Sportul acesta m-a făcut să devin ambiţios. Mi-am schimbat şi mentalitatea. Înainte îmi era frică să dau ochii cu oamenii şi îmi era frică de ceea ce vor spune când vor vedea că am proteză la picior. După ce am început să fac ciclism, nu mi-a mai păsat ce cred cei din jur. Am învăţat să zâmbesc mai mult”, a declarat campionul covăsnean.

Pentru a putea participa la astfel de competiţii mondiale şi pentru a putea aduce glorie României, covăsneanul Oláh Attila are nevoie de susţinere financiară. Cei care doresc să îl ajute, pot să îl contacteze fie prin intermediul site-ului său oficial, www.olahattilaparacyclist.com, fie pe Facebook sau la adresa de e-mail: olattila@yahoo.com.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 15 martie 2016
Muuult succes!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.