ACTUALITATE 3 martie 2016

Fetița din Boroşneu Mare dusă la București nu are sindrom hemolitic-uremic

de Covasna Media | 722 vizualizări

Reprezentanții Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti, unde a fost dusă inițial fetița din Boroşneu Mare suspectă de sindrom hemolitic-uremic, au declarat că micuța nu suferă de acest sindrom. De asemenea, medicii au spus că fetița va rămâne internată pentru investigații.

Miercuri seară, directorul Spitalului Județean de Urgență, Nagy-András Róbert, declarase că „analizele medicale confirmă sindromul” și că „sindromul în sine nu e o prezumție, este o certitudine”. Întrebat joi despre aceste declarații, directorul Spitalului a răspuns: „E posibil ca eu să fi formulat în acest sens, că este o certitudine, dar asta înseamnă diagnosticare și investigații suplimentare, conform protocoalelor. Diagnosticul în sine are trei faze. Când este o suspiciune de genul acesta, atunci se procedează cum s-a procedat. Ca diagnostic de trimitere, acesta a fost cel pus de colegii mei, în baza unor analize”. Cu privire la diagnosticul dat în cazul fetiței la București, managerul a spus că nu are informații certe și că nu poate comenta diagnosticul pus de alți medici de la alt spital. „Nu am nicio informație. De la Marie Curie s-a trimis, din câte știu eu, la Fundeni, de acolo n-am nicio dată”, a mai spus directorul.

Fetița, în vârstă de 9 luni, din Boroșneu Mare, a fost dusă miercuri după-amiază cu elicopterul SMURD la București. Copilul ajunsese pe 29 februarie la Spitalul Județean de Urgență, cu diaree.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.