ACTUALITATE 1 martie 2016

Plata parcării prin SMS, din 1 martie la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3179 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe anunţă că din 1 martie şoferii pot plăti parcarea cu ajutorul telefonului mobil, cu ajutorul sistemului Tpark®, prin SMS la numărul 7420. În mesaj, şoferii trebuie să menţioneze codul aferent duratei de parcare, 491 pentru o oră sau 490 pentru o zi, dar și numărul de înmatriculare al mașinii (ex: 491 CV01ABC sau 490 CV01ABC ).

Potrivit comunicatului de presă, pentru o oră de parcare costul este de 0,45€+TVA şi pentru o zi suma ajunge la 2,20€+TVA.

„Două sau mai multe SMS-uri consecutive cu același cod (490, 491) însumează timpul de parcare. După trimiterea SMS-ului sistemul trimite automat un mesaj de confirmare, lipsa acestuia înseamnă că nu s-a efectuat plata. Taxa de parcare pentru o zi este valabilă pentru 24 de ore. Sistemul TPark® de plată a parcării prin SMS este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA”, informează autorităţile.

În curând şi aplicaţia „SMS Parking Romania”

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează şi faptul că în câteva zile, va deveni posibilă şi plata printr-o aplicaţie mobilă specială.

„Peste câteva zile veți avea la dispoziție aplicația SMS Parking Romania, pentru Android, iOS și Windows Phone, prin intermediul căreia puteți opera plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 18 orașe din România”, scrie în comunicatul de presă.

Parcările publice cu plată din Sfântu Gheorghe funcţionează de luni până vineri, între orele 08:30-16:30. În afara acestui interval parcarea este gratuită.

Străzile unde funcționează parcări cu plată sunt: Str. Ciucului (88 locuri), Str. Oltului (63 locuri), Str. Gödri Ferenc (28 locuri), Str. Kriza János (27 locuri), Str. Józef Bem (64 locuri), Str. Nicolae Bălcescu (20 locuri), Str. Kőrösi Csoma Sándor (86 locuri), P.ța Mihai Viteazul (16 locuri), Str. Bisericii (47 locuri), Str. Kossuth Lajos (Hotel Bodoc - 49 locuri), Str. 1 Decembrie 1918 (42 locuri), Str. Gróf Mikó Imre (57 locuri), Str. 1 Decembrie 1918 (Magazinul Șugaș - 18 locuri), Str. Spitalului (25 locuri), Str. Gábor Áron (87 locuri).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eu, 2 martie 2016
Întrebarea ar fi: Daca plătesc prin sms, si las masina la sugas, dupa care este fotografiat cum ca nu am tichetul la vedere, ulterior ajung in instanta cu contestatia si mi-se si sterge sms de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.