ACTUALITATE 7 martie 2016

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 649 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 29 februarie – 6 martie s-au prezentat un număr de 586 pacienți. În 193 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 31 (14 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 39 (22 internați); Urgenţe chirurgicale: 43 (9 internați); Urgenţe de medicină internă: 213 (27 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 110 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 112 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 32 (9 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 40 (31 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 76 (în 14 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 19 nașteri, 8 fete (o pereche de gemene), respectiv 12 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD au fost primite două victime de accidente rutiere. Una – bărbat de 26 de ani – au fost internată. Victima s-a prezentat după 17 de ore de la producerea accidentului, și a necesitat intervenții chirurgicale.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Într-un singur caz a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută două persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.